Marșul pentru viață, sâmbătă la Bistrița

Municipiul Bistrița se înscrie și în acest an pe lista orașelor în care se va organiza ”Marșul pentru viață”, tema de anul acesta fiind “Construim împreună pentru viață”.

”Cu ajutorul bunului Dumnezeu, Dătătorul de Viaţă, ne vom aduna şi în acest an să dăm mărturie vie despre importanţa şi sensul creştin al vieţii umane. Marşul pentru viaţă este un marş al mărturiei și al solidarităţii noastre, al bistriţenilor credincioşi care ne dorim ca viaţa și dreptul la viață, din momentul concepției, să învingă. Potrivit credinței noastre străbune, fiecare om trebuie să fie conștient de unicitatea lui. Nicio ființă identică lui sau ei n-a trăit vreodată înainte ca ea să se nască, căci dacă s-ar fi născut cineva mai înainte identici cu noi, n-ar mai fi fost nevoie să existăm. Noi credem cu tărie că este nevoie de o comunitate responsabilă și empatică pentru a ocroti femeia însărcinată, ca să poarte și să nască în cele mai bune condiții copilul, ca dar al lui Dumnezeu. Pentru a promova aceste valori, cu bucurie vă adresăm invitația de a participa la Marșul pentru viață 2024 “Construim împreună pentru viață”, care va avea loc sâmbătă, 30 martie, ora 14:00, în Piața Unirii nr. 9, curtea Protopopiatul Ortodox Român Bistrița”, a transmis Protopopiatul Ortodox Român.

Așadar, bistrițeni de toate vârstele sunt îndemnați să participate în număr cât mai mare la Marșul pentru viață. Prin organizarea acestui eveniment se dorește transmiterea în societate a unui mesaj pro-viață și pro-familie, de conștientizare a opiniei publice asupra faptului că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu.

În lume, Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată la Washington D.C., în 22 ianuarie 1974, iar în România a fost organizat pentru prima dată la Timișoara, în anul 2008.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!