Amenzi de circa 75.000 de lei, aplicate de polițiști în ultimele zile

În perioada 30 aprilie – 2 mai, polițiștii din toate structurile operative ale Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud au fost la datorie pentru asigurarea liniștii și ordinii publice cu ocazia zilei de 1 Mai și a evenimentelor desfășurate în această perioadă.

Oamenii legii au avut ca principal obiectiv prevenirea și gestionarea oricăror evenimente negative astfel încât locuitorii județului să se bucure de aceste momente în siguranță.

Polițiștii au efectuat patrulări în zonele aglomerate, au monitorizat respectarea regulilor rutiere și de ordine publică și au intervenit prompt în cazul oricăror situații de urgență sau incidente.

În perioada menționată, polițiștii au legitimat 300 de persoane și au controlat 223 de vehicule. Cu privire la neregulile constatate la regimul rutier, polițiștii au aplicat în total aproape 170 de sancțiuni contravenționale în cuantum de aproximativ 60.000 de lei. Pentru neregulile constatate, polițiștii au luat măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru 9 persoane, fiind totodată retrase 4 certificate de înmatriculare. Au fost efectuate peste 60 de testări cu aparatele din dotare.

În unele cazuri, polițiștii au constatat și infracțiuni, unii șoferi fiind depistați în timp ce conduceau mașini deși nu aveau permis ori se aflau sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise, motiv pentru care au fost întocmite și dosare penale, după cum urmează:

  • La data de 30 aprilie, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în flagrant delict, în urma unui control în trafic, un șofer fără permis. Pe Drumul Județean 172G, în Satu Nou, polițiștii au oprit pentru control un ATV condus de un bărbat de 35 de ani din localitate. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În acest caz a fost întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
  • La data de 1 mai, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Poligonului. La volan a fost identificat un bărbat de 48 de ani din Bistrița. Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest. Rezultatul indicat în urma testării a fost de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, șoferul fiind ulterior condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii rutieri au înregistrat un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 1 mai, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control un ATV condus prin Budacu de Sus de un bărbat de 50 de ani din localitate. În urma verificărilor efectuate de către polițiști a reieșit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar ATV-ul condus nu este înmatriculat sau înregistrat. Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au înregistrat un dosar de cercetare penală cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
  • La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, au fost sesizați cu privire la faptul că pe Drumul Județean 172, în Mocod, un autoturism se deplasează pe contrasens. Polițiștii au depistat autoturismul și au identificat șoferul, un bărbat de 61 de ani din Mocod. Acesta a fost testat de către polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind de 1,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, șoferul de 61 de ani a fost transportat la spital pentru recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
  • La data de 2 mai, polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi, în cadrul activităților de supraveghere și control al traficului rutier au oprit un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17D, prin Ilva Mică. La volanul autoturismului a fost identificat un tânăr de 26 de ani din Ilva Mică. În urma verificărilor desfășurate de către polițiști a reieșit faptul că acesta deține permis de conducere, însă are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. Totodată, șoferul a fost testat cu aparatele din dotare, rezultate fiind negative. Polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.
  • La aceeași dată, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe Drumul Național 17D, prin Ilva Mică. Cu privire la conducătorul acestuia, un tânăr de 22 de ani din Sângeorz-Băi, polițiștii au stabilit faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Șoferul a fost testat de către polițiști cu privire la consumul de alcool, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi, în cadrul unui dosar penal întocmit cu privire la infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au desfășurat activități de prevenire și combatere a delictelor silvice. Au fost controlate 10 mijloace de transport al materialului lemnos fiind constatate 5 sancțiuni contravenționale în cuantum de 15.000 de lei. Totodată, în cadrul activităților a fost confiscată și cantitatea de 13,87 metri cubi material lemnos în valoare de 12.433 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!