Ioan Turc, discurs în forță despre „Bistrița – Acasă”. Proiecte de 300 de milioane de euro sunt „pe țeavă!”

Primarul Ioan Turc și-a prezentat lista de consilieri cu care intră-n campania pentru cel de-al 2-lea mandat. Întâlnirea în aer liber i-a avut ca invitați speciali pe secretarul general al PNL, deputatul Lucian Bode, și preşedintele PNL Cluj, europarlamentarul Daniel Buda, alături de deputatul Diana Morar și o mulțime de liberali și simpatizanți din județ.

De pe scena amenajată la Turnul Dogarilor, Turc a trecut în revistă principalele obiective pentru un NOU mandat.

Școli și grădinițe: „după 30 de ani, în sfârșit construim creșe noi!”

Toate școlile din oraș au fost modernizate sau reabilitate. Se construiesc 2 grădinițe : una în Viișoara și una în Subcetate. Școala NOUĂ, independentă energetic, la Colegiul Andrei Mureșanu.

Parcări: ” avem nevoie de locuri de parcare ditribuite la nivelul intregului oraș.  Bistrita Nu a avut parcări supraetajate până acum.”

  • 966 – realizate
  • 2056 urmeaza .

Transport public:

  • 10 autobuse electrice cumpărate
  • 20 urmează să fie cumprate, pe un proiect de conectivitate dintre Bistrita si Livezile
  • 30 sunt „în analiza”.

Linia Verde și Axa Gării (aflate in derulare) – în 2 luni se închid proiectele!

Ioan Turc lansează promisiuni GRELE: 45 – 50 de strazi se asfaltează anul acesta!

„Acest obiectiv se poate realiza cu noua stație de mixturi asfaltice, care produce. 60 de tone/ora fata de vechea statie care producea 2 tone de asfalt de proasta calitate. Anul trecut, în 3 luni s-au asfaltat 15 străzi de piatra. Gata ! S-a terminat cu povestea veche in care punem milioane de tone de piatra pe strazi, nerezolvand problema!” – a transmis Ioan Turc.

Linia Albastră – coridor de mobilitate aferent râului Bistrita pe direcția Cocoș – Sărata. Între Podul Jelnei și Podul Codrisor – zona de promenadă.

Pasajul de pe Gării va aduce imbunantiri mari pentru circulatia auto și va deschide „zona industrială”

Pasajul  subteran din Decebal: se reia circulatie pietonala si auto pe deasupra!

Ioan Turc a modernizat 61 de BLOCURI. Urmează încă 100!

Actuala administrație a modernizat în total 2.400 de apartamente (61 de blocuri).

Deșeuri: „am semnat contractul pentru 190 de platforme îngropate.”

Piata Decebal: anul acesta începe, insa abia dupa ce e gata pasajul subteran. La finalizare, piata „de la ruși” va fi relocată în Decebal.

SPORT – Școala de inot – Bistrita e singurul municipiu din Romania care are acest program – 10 ore gratuite pt clasele 0 – 4. Până acum, 1.000 de copii au parcurs cursurile scolii de inot.

Bazin olimpic în zona Cocoș: se realizeaza SF-ul. „Odată ce Compania Națională de Investiții dă drumul la SF si proiet tehnic investitia e finanțată!”- asigură primarul. 

De asemenea, Primăria susține financiar CSM Bistrița.

Proiect pilot în România: reabilitarea caselor istorice din centru (de la nr. 7 – 24.)

Primarul a prezentat proiecte de 300 de milioane de euro , care vor schimba Bistrița din temelii!

„Orasul se mișcă, am urnit lucrurile. Acest concept de Bistrita Acasă prinde rădăcini. Acasă înseamnă siguranță, accesul la facilități, confort.  Asta inteleg eu prin Bistrita Acasă. Cred ca suntem pregatiti. Sunt pregatit pentru ca cel de-al 2 lea mandat sa fie mult mai bun decât primul.” – a transmis primarul Bistriței.

Ioan Turc vrea majoritate în Consiliul Local, pentyru ca proiectele să NU fie blocate!

„Cred că bistrițenii înțeleg că primarul are nevoie de majoritate în Consiliul Local, ca proiectele să devină realitate. De aceea îi rog pe toți cetățenii care intenționează să voteze cu mine , să voteze și pentru lista de consilieri propusă de PNL.” – a declarat Ioan Turc de pe scenă.

PNL-iștii au încercat o lansare „american style!”

La final, echipa lui Ioan Turc a coborât în mulțime și acandidații u socializat alături de simpatizanți. Evenimentul a fost unul decent, inedit, cu „tentă americană”: cu baloane, stegulețe și candidați „friendly”, zâmbăreți și joviali.

3 comments

  1. Numai comentariile laudative se publica?

  2. Povesti cu pesti

    🤮🤣🤣🤣🤣🤣
    Ce povesti faine.
    Parca le-am mai auzit acu 4 ani

  3. Felicitări. Fapte evidente, realizări vizibile în doar doi ani(doi ani a fost pandemie COVID). Promisiuni realizabile. Modestie, munca în echipă pentru binele cetățenilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!