PRO TV: „Cornel Suciu este în comă de peste o lună, după o eroare a medicilor din Bistrița! Au crezut că e beat și l-au trimis acasă!”

Conform Știrilor PRO TV, pacient de 72 de ani, aflat de peste o lună în comă, în Spitalul Județean din Bistrița. Familia acestuia face acuzații grave la adresa medicilor din Unitatea de Primiri Urgențe de acolo.

Nu ar fi recunoscut simptomele unui accident vascular cerebral, pe care acesta îl suferise, și l-au tratat pe bătrân drept o persoană care se afla în stare avansată de ebrietate. Mai multe anchete au fost deschise în acest caz.

Medicul de gardă a spus că pacientul a consumat băuturi alcoolice!

Adrian Suciu, fiul bărbatului: „Medicul de gardă a presupus că tatăl meu a consumat băuturi alcoolice și asta a scris pe fișă, neluând în seamă ce hârtie aveau cei de pe ambulanță, de la SMURD, pe care scria că a suferit un atac ischemic. Nu i-a fost făcută nicio electrocardiogramă, nici măcar un test să depisteze de la ce au venit problemele. Protocoale spitalelor spun că un pacient care este preluat cu suspiciune de AVC trebuie internat minim 24 de ore și ținut sub observație medicală și medicamentoasă.”

Cornel Suciu este și acum în comă, în spitalul din Bistrița. Ai lui au apelat între timp la un avocat și au depus mai multe plângeri împotriva celor care consideră ei că au greșit. Colegiul Mediului din zonă a deschis o anchetă.

Conducerea spitalului din Bistriția nu a dorit să ofere un punct de vedere filmat referitor la acest caz. În scris, a comunicat că desfăşoară o anchetă medicală – coordonată de directorul medical și medicul șef din UPU – și că va reveni cu un răspuns în momentul finalizării.

Între timp, specialiştii care tratează pacienţi cu AVC atrag atenţia că sunt situaţii în care unii medici nu recunosc simptomele – se arată în știrea transmisă de PRO TV.

One comment

  1. Ne este singurul pacient care a fost primit la UPU Bistrița și tratat cu indiferența de medicul de gardă. Am pățit și eu cu așa zisa doamnă doctor care era foarte sătulă să zicem de atâta muncă,cu totul că nu era aglomerat de loc. Am venit de la serviciu fiind schimbul 2 și Man prezentat cu o stare de vărsături și nu puteam să mă țin pe picioare,nu avrean putere să mă mențin,aveam senzația de leșin. Mi-a pus diacnostic de interocolită, a zis că sânt dezidratată fără că să mă consulte,nici nu ma atins Am plecat acasă vineri dimineață la ora 3 și am revenit sâmbătă la oră 14 cu același simptam și am fost internată. Oare chiar joi seara am fost degeaba la urgență? Să-i fie rușine doamnei doctor Gabor așa cred că o cheamă. RUȘINE!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!