Narcisele din poiana situată în Munții Rodnei pot fi în continuare admirate

Narcisele din poiana situată în Munții Rodnei pot fi în continuare admirate, informează Romsilva – Regia Națională a Pădurilor, care menționează că florile au transformat versantul de est al muntelui Saca într-un covor alb și oferă o imagine de senzație.

Narcisele din poiana de pe Valea Vinului, situată pe versantul de est al muntelui Saca oferă o imagine de senzație, transformându-se, încet-încet, într-un covor alb de narcise care este întrerupt din loc în loc de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară”, a transmis Romsilva.

Turiștii care ajung în poiana de pe Valea Vinului sunt rugați să nu culeagă florile și să păstreze un comportament civilizat față de natură.

Le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii și să poposească pentru a admira zona și pentru a se reconecta la natură. Purtați mireasma lor în gând și imaginea în suflet”, a mai adăugat Romsilva.

Totodată, specialiștii fac apel la turiști ca, înainte de a porni la drum, să se informeze asupra stării vremii, dar și să folosească o ținută adecvată pentru drumeție.

”Datorită ploilor abundente din ultimul timp, o parte din traseu va fi „cu noroi”. Să nu uitați haina pentru ploaie acasă. Pe traseele turistice vă va însoți simbolul traseului tematic, „omuleț portocaliu„”, mai adaugă Romsilva.

Narcisele (Narcissus stellaris) înfloresc în această perioadă, intervalul optim de vizitare a rezervației, care se întinde pe 8 hectare, fiind în a doua jumătate a lunii acesteia, însă narcise înflorite pot fi găsite și în iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!