Gabriel Lazany propune amenajarea unui parc de circa 16.000 de metri pătrați pe malul râului Bistrița, în Unirea

Candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Bistrița, Gabriel Lazany, a prezentat joi, într-o conferință de presă, un nou proiect pe care îl propune și care vizează amenajarea unui parc pe malul stâng al râului Bistrița, în Unirea, parc care va uni două zone – Unirea și Valea Ghinzii – și care se va întinde pe o suprafață de circa 16.000 de metri pătrați.

Acesta este al treilea mare proiect pe care îl propun, un proiect pe care nu îl veți găsi în acest program electoral pentru că este un proiect care s-a născut chiar în timpul campaniei electorale. Aflându-ne cu colegii din echipă în zona George Mateiu, am venit ca să ocolim cimitirul din Unirea pe malul râului Bistrița. Când am ajuns pe malul apei, efectiv am rămas înmărmurit de frumusețea acestui loc. Mi s-a făcut piele de găină și mi-am pus un semn de întrebare de ce nu este exploatat. A doua zi, primul lucru pe care l-am făcut a fost să merg la Cadastru, pentru a scoate un extras de carte funciară. Așa am văzut că acest loc este proprietate a municipiului Bistrița. Al doilea lucru pe care l-am făcut a fost să contactez Apele Române. L-am invitat pe domnul director Rus la o întâlnire și la o vizită la fața locului. I-am arătat locul, îl știa, i-am explicat ce vreau să fac și a zis incredibil. Apele Române au spus că sunt dispuse să vină în parteneriat cu municipiul Bistrița, vor pregăti și amenaja malurile râului pentru acest proiect. Există fonduri pentru acest tip de lucrări, iar Primăria Bistrița ar urma să facă acest proiect. În ziua următoare l-am contactat pe Paul Pateșan, arhitectul cu care noi lucrăm, și am gândit acest proiect”, a explicat Gabriel Lazany.

Sursa citată a menționat că Bistrița are nevoie de astfel de locuri și că de un astfel de parc ar urma să beneficieze circa 5.000 de locuitori ai municipiului.

Este un parc care va uni două cartiere mari ale orașului – Unirea și zona de pe Valea Ghinzii. Sunt peste 5.000 de potențiali beneficiari ai acestui parc. În momentul de față, nici în Unirea, nici pe Valea Ghinzii nu există astfel de locuri de agrement, locuri unde copiii să se joace, părinții să își plimbe copiii sau să se relaxeze într-un mediu plăcut și un ambient deosebit. Ne dorim să realizăm aici o punte pietonală care va uni zona Valea Ghinzii cu cartierul Unirea și care va fi în dreptul străzii George Mateiu, chiar cum se vine pe lângă cimitir. Ne dorim un parc în care o să avem spațiu dedicat pentru terase, ca să putem să dezvoltăm și zona de HoReCa, vom avea locuri de joacă pentru copii, teren de sport, o scenă în aer liber și, de ce nu, chiar și o plajă artificială pe malul râului Bistrița. Va însemna foarte mult pentru orașul nostru, pentru dezvoltarea orașului nostru și pentru un oraș așa cum îl văd eu”, a mai spus candidatul PSD.

Gabriel Lazany a completat că parcul va avea o suprafață totală de circa 16.000 de metri pătrați.

Cred că aceste terenuri, proprietăți ale municipiului Bistrița, trebuie exploatate în folosul comunității, al oamenilor și nu trebuie risipit patrimoniul municipiului. Cartierele Bistriței merită aceeași atenție ca orice altă zonă din municipiu. După 20 de ani de când s-a luat decizia ca aceste sate să devină cartiere ale Bistriței, cred că a venit vremea să nu le mai privim cu alți ochi. Cartierele Bistriței trebuie să devină Bistrița. (…) Asta vom face noi, un oraș pentru toți bistrițenii, un oraș care să devină atractiv și pentru tineri. (…) Dacă nu vom face acest lucru, dacă nu vom acorda atenție tinerilor, vom ajunge un oraș de pensionari. Cred că niciunul dintre locuitorii orașului nu ne dorim acest lucru”, a mai precizat Lazany.

Candidatul PSD estimează că valoarea investiției s-ar ridica la circa 5 milioane de euro, fără amenajarea malurilor râului Bistrița, și menționează că astfel de proiecte pot fi finanțate prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

La conferința de presă în care a fost prezentat acest proiect a luat parte și președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care a dat asigurări că îl va susține pe Gabriel Lazany în toate proiectele sale.

”Primul lucru pe care vreau să îl spun este WOW. Vă mărturisesc că locuiesc de 12 ani în cartierul Unirea și nu am știut că există un asemenea teren. Mă bucur că lumea începe să vadă ceea ce am văzut și eu în Gabriel Lazany, un om vizionar, asumat, un profesionist desăvârșit. (…) Mă bucur că el a acceptat să intre în acest parteneriat pentru Primăria Bistrița. (…) Îmi doresc ca un număr cât mai mare de oameni să afle ce își dorește Gabriel Lazany pentru Bistrița și sunt convins că, pe 9 iunie, cu ajutorul cetățenilor și al Lui Dumnezeu, Gabriel Lazany va deveni cel mai bun primar pe care l-a avut Bistrița vreodată. E un lucru pentru care girez, pentru care mă angajez și, așa cum i-am fost alături în cei 12 ani de parteneriat pentru sănătate, tot așa o să îi fiu alături la toate proiectele care vor schimba fundamental minunatul municipiu în care trăim. Îi rog pe oameni să dea o șansă acestui parteneriat, primul pentru municipiul Bistrița, format din mine și Gabriel Lazany. Noi venim în fața oamenilor cu fapte, acestea ne recomandă!”, a spus Emil Radu Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!