Trei persoane din Ilișua, la spital după ce s-ar fi intoxicat cu un antiparazitar folosit pentru animale; un adolescent a decedat

Trei persoane din localitatea Ilișua, comuna Uriu, au ajuns săptămâna trecută la spital, în urma unei intoxicaţii cu o substanţă antiparazitară folosită pentru animale, una dintre aceste persoane decedând, informează agenția națională de presă Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Camelia Strungari, la unitatea medicală au ajuns, în data de 21 mai, un bărbat de 51 de ani, o femeie de 47 de ani, și fiul celor doi, un adolescent de 16 ani. Minorul a ajuns la spital în stare gravă, fiind transferat la o clinică din Cluj-Napoca, dar din păcate acesta a decedat la data de 24 mai.

În data de 21 mai, la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița a fost adusă o familie din localitatea Ilișua, în stare gravă în urma intoxicării cu substanțe organofosforice (Diazinol). Este vorba despre un minor de 16 ani (urgență cod roșu), prezentând stop cardiorespirator responsiv la manevrele de resuscitare, sindrom de detresă respiratorie acută, afectare cerebrală și a cordului, comă, șoc distributiv. În urma stabilizării în Urgență, băiatul a fost transferat la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca. Mama acestuia, în vârstă de 47 de ani (urgență cod galben), a fost adusă la spital cu insuficiență respiratorie acută în urma utilizării insecticidului, hipoxemie severă, acidoză respiratorie, traheobronșită, primind suport și tratament de specialitate în Secția ATI și, ulterior, în Secția Medicină internă, de unde a fost externată în stare ameliorată în data de 24 mai. La UPU-SMURD a fost adus și tatăl minorului, un bărbat în vârstă de 51 de ani (urgență cod verde), prezentând intoxicație cu organofosforice în observație. Acesta a refuzat internarea, părăsind spitalul pe propria răspundere”, a transmis Camelia Strungari.

Adolescentul decedat era elev în clasa a X-a la Liceul tehnologic din Căianu Mic, unitate de învățământ care a transmis un mesaj la aflarea veștii că tânărul a încetat din viață.

Liceul nostru îmbracă haine cernite, căci suntem mai săraci cu un suflet. Drum lin spre îngeri celui care a fost Mihai Pop! Amintirea ta va rămâne vie în inimile celor care te-au cunoscut. Catalogului clasei a X-a B i s-a răpit o filă care simboliza doar începutul vieții unui tânăr mult iubit de familie și apreciat în mediul școlar. Sincere condoleanțe familiei îndurerate!”, a transmis conducerea liceului unde învăța adolescentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!