FOTO: Peste 40 de persoane au dobândit o nouă calificare, după ce au absolvit cursuri de formare profesionale organizate de AJOFM Bistrița-Năsăud

Peste 40 de persoane au dobândit o nouă calificare, după ce au absolvit două cursuri de formare profesionale organizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Bistrița-Năsăud.

Joi, la sediul instituției a avut loc examenul de absolvire pentru programele de formare profesională de “agent de securitate” şi “stilist-protezist de unghii”.

Cursul de calificare de “agent de securitate” s-a desfăşurat în perioada 14 martie – 24 mai. Clasa a fost formată din 28 persoane care au beneficiat de gratuitate în formarea profesională, fiind persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Pregatirea teoretică s-a desfăşurat la sălile de curs ale Centrului de Formare Profesională Bistriţa, iar cea practică la SC Forţa Zero Pază şi Securitate SRL Bistriţa. Programul  a cuprins un număr de 360 de ore de pregătire, din care pentru teorie au fost alocate 60 de ore, iar pentru practică 300 de ore.

Competenţele  dobândite în urma absolvirii acestui program de formare sunt:

  • Aplicarea prevederilor legale specifice activităţii agentului de securitate;
  • Utilizarea mijloacelor din dotarea individuală şi a echipamentelor de securitate;
  • Indeplinirea consemnelor şi rezolvarea incidentelor de securitate;
  • Completarea corectă a documentelor specifice serviciilor de securitate;
  • Aplicarea normelor de sănătate, securitate şi igienă în muncă;
  • Comunicarea şi menţinerea unor relaţii de muncă eficace;

Cursul de calificare de “stilist protezist de unghii” s-a desfăşurat în perioada 15 martie – 29 mai. Clasa a fost formată din 16 persoane care au beneficiat de gratuitate în formarea profesională, fiind persoane aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi). La curs au participat atât persoane fără pregătire în domeniu, cât şi cu un nivel intermediar de cunoştinţe.

Competenţele profesionale obţinute şi care sunt înscrise în suplimentul descriptiv care însoţeşte certificatul de absolvire “stilist protezist de unghii”  sunt:

  • Demontarea unghiilor false;
  • Protezarea unghiilor deteriorate;
  • Construirea unghiilor false;
  • Aplicarea materialului semipermanent sau permanent în funcţie de alegerea clientei;
  • Realizarea decoraţiunilor pe unghii false;
  • Recomandarea modalităţilor de îngrijire post-aplicare;

Potrivit directorului institiuției, Otilia Râpan, în perioada următoare, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud va organiza, prin Centrul propriu de Formare Profesională, noi programe de formare profesională gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi).

Astfel, se vor organiza următoarele cursuri: Formator, Frizer, Contabil, Competenţe digitale, Asistent personal profesionist, Cameristă hotel, Baby sitter, Administrator pensiune turistică, Asistent personal profesionist.

Pentru înscriere şi pentru informaţii detaliate privind aceste programele de formare profesională organizate de AJOFM Bistriţa-Năsăud, cei interesați se pot adresa direct la sediul instituţiei din Bistriţa, strada Lalelelor, nr.3A, sau la numărul de telefon 0263 – 236296.  

FOTO: AJOFM Bistrița-Năsăud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!