Programul de fertilizare in vitro continuă şi în 2024

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, majorarea bugetului Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pe anul 2024 cu suma de 150 milioane lei credite de angajament şi 5 milioane lei credite bugetare în vederea continuării programului de fertilizare in vitro şi în acest an, a anunţat ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Programul de fertilizare in vitro continuă şi în 2024. Am promis în luna martie că sunt parte din această misiune, de a sprijini demersurile pentru ca programul să continue. Azi sunt încântat să confirm că ne-am ţinut promisiunea făcută. Mai întâi am instituit un mecanism pentru relocarea creditelor de angajament, măsură crucială pentru a asigura flexibilitatea financiară necesară derulării programului. Ulterior, am realizat mecanismul pentru ca astăzi să fie aprobată în Guvern majorarea bugetului Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse pe anul 2024 cu suma de 150 milioane lei credite de angajament şi 5 milioane lei credite bugetare”, a precizat ministrul pe pagina sa de Facebook.

Banii provin din Fondul de rezervă bugetară şi vor ajuta 10.000 de familii, a mai menționat Marcel Boloş.

Potrivit ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia Intotero, banii reprezintă sprijin financiar în vederea asigurării medicamentelor și a efectuării procedurilor medicale de specialitate recomandate, pe teritoriul României.

Sprijinul financiar constă în două vouchere, unul pentru medicamente, în valoare de 5.000 lei și un voucher pentru proceduri medicale, în valoare de 10.000 lei,

Toate documentele se vor depune în format electronic, prin intermediul unei platforme digitale, dedicate acestui program. Voucherele se vor acorda în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete și declarate eligibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!