Veste bună pentru șoferi! S-a redeschis circulația peste pasajul din Decebal, pe axa Cuza Vodă – Ursului

Veste bună pentru șoferi! Circulația rutieră peste pasajul pietonal subteran din zona Decebal a fost deschisă, sâmbătă, 1 iunie, și pe axa nord-sud, dinspre strada Cuza Vodă spre strada Ursului.

Primarul Bistriței, Ioan Turc, a postat un clip video de la momentul redeschiderii circulației peste pasaj pe axa Cuza Vodă – Ursului.

În ceea ce privește lucrările în interiorul pasajului, potrivit primarului acestea vor mai continua încă aproximativ o lună.

Acest pasaj este util pentru că separă traficul de mașini de cel de pietoni, așadar, siguranța pietonilor este pusă pe primul loc. Ținând cont de faptul că în proximitate urmează să construim o piață mare, o piață care va fi căutată de către bistrițeni, utilitatea pasajului este cu atât mai mare”, a declarat recent primarul Ioan Turc.

Realizarea unui pasaj pietonal subteran în zona Decebal este o investiție prevăzută în proiectul ”Reconfigurarea axei de transport public pe traseul strada Gării – Bulevardul Decebal – strada Andrei Mureșanu – strada Năsăudului”, proiect pe care Primăria Bistrița îl implementează cu ajutorul unei finanțări europene de peste 14 milioane euro. Pasajul va avea lifturi și scări rulante pe componenta de urcare.

One comment

  1. Pasajul pietonal subteran din zona Pieței Decebal face parte din proiectul Reconfigurarea axei de transport str. Garii – Decebal – Andrei Muresanu – Nasaudului, aflat în faza de executie cu fonduri europene. Primarul Ioan Turc afirma recent că pasajul pietonal subteran cuprins în acest proiect a dat administrației locale cele mai mari bătăi de cap. Numai că la data preluării mandatului său de primar proiectul avea deja semnat contractul de executie si nu se mai puteau face modificări majore: „Nu puteam să renunț la acest pasaj pentru că valoarea lui este atât de mare încât prin regulamentul de valorificare a fondurilor europene, acest lucru nu ni s-ar fi aprobat niciodată. Am avut o discuție din punct de vedere formal pentru că am vrut să văd dacă se poate renunța, dar răspunsul a fost că nu se poate renunța la pasaj”, spunea primarul Ioan Turc într-o emisiune locală. (Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=-oQTBlsRYXo&t=3924s) Primarul a mai menționat că finalizarea lucrărilor, la pasajul subteran va fi tot undeva în luna septembrie, dar administrația locală făcut o eșalonare a lucrărilor, respectiv o fazare a lor, în așa fel încât toate lucrările aferente axei de transport str. Garii – Decebal – Andrei Muresanu – Nasaudului, să poată fi decontate din bani europeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!