FOTO: Ziua Copilului, sărbătorită la Bistrița prin activități organizate la Muzeu și în Parcul Municipal

Ziua Copilului a fost sărbătorită, la Bistrița, printr-o serie de activități organizate atât în curtea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, cât și în Parcul Regele Mihai I al României.

La Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, activitățile dedicate copiilor au început la ora 10:00 și s-au desfășurat în cadrul evenimentului ”Magia copilăriei”. Preț de câteva ore, numeroși copii, însoțiți de părinți sau bunici, s-au distrat și au sărbătorit împreună ziua de 1 Iunie.

”Astăzi am sărbătorit copilăria și copiii. A fost o zi plină de emoții, bucurie și culoare, o zi cu totul specială care a reunit o mulțime de copii însoțiți de părinți și bunici. Copiii s-au bucurat de diverse activități interactive, jocuri și ateliere creative, toate concepute pentru a stimula imaginația și curiozitatea. Părinții și bunicii au retrăit, alături de cei mici, farmecul și inocența copilăriei, creând amintiri de neuitat într-un cadru cultural și educativ. A fost o zi memorabilă pentru toți cei prezenți, plină de zâmbete și momente de neuitat”, a precizat Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

În Parcul Regele Mihai I al României, activitățile pentru copii au început tot la ora 10:00 și vor continua până seara.

În parcarea din fața Sălii Polivalente din Bistrița, copiii pot juca tenis de masă, tenis cu piciorul sau badminton, pot face gimnastică sau se pot da cu bicicleta. În zona filigoriei din parc, cu sprijinul organizației Cercetașii României – Oscar Skrabel Bistrița, sunt organizate ateliere de desen, pictură, ceramică, copiii au avut parte de picturi pe față, jocuri distractive și spectacole de animație cu personaje din povești.

Primarul Ioan Turc a mers sâmbătă, însoțit de soție și de băiețelul său, în Parcul Regele Mihai I al României și le-a urat copilașilor ”La mulți ani!”. Totodată, primarul le-a oferit baloane colorate.

Activitățile organizate cu ocazia zilei de 1 Iunie vor continua. De la ora 18:00, pe scena amenajată în zona centrală a orașului va avea loc un spectacol de dansuri la care vor participa școlile de dans din Bistrița, momentul fiind urmat de un concert susținut de Andia.

De asemenea, de la ora 19:00, la Turnul Dogarilor va avea loc Festivalul Luminilor, care va cuprinde ateliere de gulguțe, picturi pe față și muzică și voie bună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!