Ioan Turc, ATACURI dure la adresa Aquabis, pe filiera fraților Moldovan: Radu și Macarie! Master-planul de 250 de MILIOANE de euro e-n PERICOL: „au dat înapoi banii înapoi!”

Radu Moldovan pregătește o revistă cu realizările pe Județ! 50.000 de euro, din bani publici pentru 100.000 de exemplare! Se distribuie GRATIS!

Primarul Bistriței a susținut o conferință de presă în care a atacat dur conducerea politică a Aquabis, companie coordonată de Macarie Moldovan, fratele lui Radu Moldovan.

Primarul susține că AQUABIS a ratat finanțarea de 250 de MILIOANE de euro, privind masterplanul de apă-canal și că la ora actuală companiile care au câștigat licitațiile NU au finanțarea asigurată!

„Îl întreb pe domnul Moldovan… Radu Moldovan: pe POIM pe Bistrița, au returnat toate sumele pe care le-au avut, pentru ca rețelele de apă și canalizare să fie schimbate? Informația mea este că DA! Asta este pierdere de zeci de milioane de euro!

„Au renunțat la POIM, la banii pe care i-au avut, bani europeni, prin care noi am fi putut avea conducte schimbate, rețele, ca să scăpăm de pierderi, dar pentru că nu au fost în stare să facă acest lucru până la 31 decembrie 2023, au renunțat la bani, au dat înapoi banii și eu îi întreb unde este noul contract de finanțare. Este incredibil să reproșezi primarului, oamenilor din Primărie că mai avem resturi de proiecte neterminate.

Dar tu ca și Consiliu Județean, ca și Aquabis, să ratezi total proiectul de apă și canal care trebuia să fie gata… Ei ne critică că nu am terminat o câtime, dar ei nici nu au început…”, a declarat Ioan Turc.

Primarul Bistriței îi cere lui Radu Moldovan să demonstreze că are finanțare pe master-planul de apă-canal!

Radu Moldovan pregătește o revistă cu realizările pe Județ! 50.000 de euro, din bani publici pentru 100.000 de exemplare! Se distribuie GRATIS!

„Și îl întreb tot pe domnul Moldovan, pe Radu Moldovan, nu pe Macarie Moldovan… că tot el este șeful Aquabis: Are vreun contract semnat pe CL 2, adică pentru Bistrița și pentru restul județului? Solicit să facă cunoscut contractul de finanțare, să facă public contractul de finanțare pentru contractul de apă și canal în Bistrița, pentru că Bistrița este singura unitate administrativ-teritorială, bistrițenii susțin financiar Aquabis. Dacă mâine, prin absurd, Bistrița nu mai plătește un leu la Aquabis, s-a închis Aquabis, s-a terminat cu cea mai mare organizație PSD din județ” – a transmis Ioan Turc.

(PNL BN CMF: 21240015)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!