Ioan Turc: Am asistat la cea mai murdară campanie electorală din 1990 și până acum!

Campania electorală pentru alegerile locale din 9 iunie a fost, în opinia actualului primar al municipiului Bistrița și candidat la un nou mandat, Ioan Turc, ”cea mai murdară din 1990 și până acum”.

”Am avut de-a face cu cea mai murdară campanie electorală din 1990 până acum, purtată de contracandidații PSD care au coborât nivelul la cote necunoscute în oraș până la această campanie. Atacuri la persoană, neadevăruri grosolane, manipulare, denaturarea informațiilor publice. Nu răspund atacurilor la persoană, am mai afirmat acest lucru. Sunt reprezentantul bistrițenilor, iar a coborî nivelul înseamnă a îi expune pe oamenii din municipiu. Exclus!”, a spus primarul Ioan Turc într-o conferință de presă.

Dat fiind faptul că s-au făcut nenumărate declarații legate de bugetul municipiului, edilul a ținut să menționeze că se vede obligat să facă o serie de precizări în legătură cu ”realitățile administrative”. Astfel, Ioan Turc a dat asigurări că situația bugetului municipiului Bistrița este una foarte stabilă.

”Avem un grad de îndatorare foarte, foarte mic. Apogeul pe gradul de îndatorare al municipiului Bistrița va fi atins în 2026, când acesta va ajunge la 8,71%, în condițiile în care gradul maxim de îndatorare este de 30%. Avem o situație foarte, foarte bună. Puține municipii reședință de județ din România se pot lăuda cu așa ceva, foarte puține. 56% din buget sunt bani care merg în investiții. 71% din bugetul de investiții îl reprezintă fondurile europene, așadar ne bazăm pe bani europeni în tot efortul investițional. Am absorbit banii europeni în totalitate, pe toate proiectele din portofoliu, iar sumele neeligibile sunt bani pe care ni i-am asumat prin contractele de finanțare. Rareori se întâmplă să avem contracte de finanțare cu 100% bani europeni, foarte, foarte rar. În majoritatea situațiilor, municipalitatea are obligația de a veni cu o parte din bani”, a spus Ioan Turc.

Situația prezentată de Ioan Turc a fost confirmată și de directorul executiv al Direcției Economice din Primăria Bistrița, Nicolae Scurtu, și de directorul executiv al structurii care gestionează fondurile europene, Liliana Coceșiu.

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, primarul Ioan Turc a ținut să le mulțumească locuitorilor orașului.

”Le mulțumesc oamenilor din Bistrița care m-au primit cu simpatie în această perioadă, cu care am discutat, care mi-au dat nenumărate sugestii, multe dintre ele devenite realitate. Vom continua. Sunt determinat să strâng și mai mult relația cu bistrițenii, cu cetățenii orașului pentru că foarte multe lucruri bune vin de aici, din acest raport nemijlocit cu oamenii din oraș”, a mai spus Ioan Turc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!