Un șmen de 1 MILION de euro, pe „suplimentări” la Sala Polivalentă! Artizan: Radu Moldovan și prietenul Larionesi!

BONUS, ca să fie bine, să NU fie rău: 1 MILION de euro pe lucrări suplimentare la  Sala Polivalentă TeraPlast Arena! Traian Larionesi a încasat bani pe lucrări care-au fost executate anterior!

Sala Polivalentă TeraPlast Arena a fost inaugurată cu mare fast în 12 august 2022. La inaugurarea obiectivului a fost prezentă toată floarea cea vestită din PSD: Vasile Dâncu, Marcel Ciolacu, Cseke Attila, directorul Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, parlamentarii Ioan Deneș, Daniel Suciu, Bogdan Ivan, precum și alte oficialități centrale și locale, primari, consilieri județeni și locali, directori ai instituțiilor publice.

Compania Națională de Investiții a alocat peste 1 MILION de euro pentru lucrări suplimentare la NOUA Sală Polivalentă din Bistrița. Doar că Sala Polivalentă era complet finalizată și lucrările erau executate cu 1 LUNĂ în urmă !

În ce privește Sala Polivalentă, FRASINUL a prins contractul de aproximativ 27 MILIOANE de euro și a realizat proiectare + execuție!

Sala Polivalentă a fost inaugurată în 12 august 2022 iar obiectivul a fost predat în administrare către Consiliul Județean.

Licitația pe suplimentare a avut loc la 1 lună (după ce Radu Moldovan a prezentat Sala Polivalentă , oficialităților din Guvern. Contractul a fost atribuit in 21 septembrie 2022. Compania Dico și Tiganas au realizat memoriul tehnic pentru lucrările suplimentare. Lucrările fictive au fost „realizate” de FRASINUL. Fictiv doar, deoarece acestea erau gata cu 1 lună înainte de lansarea licitației propriu-zise.

Tupeu : în toate pozele se văd lucrările executate deja dar ei le trec la „suplimentare” să umfle MILIONUL de euro!

Șmenul pus la cale e penal de-a dreptul și NU poate fi susținut de nicio documentație realizată ulterior. Toată escrocheria cu bani publici s-a realizat pe față.

Din poze se vede clar că parchetul e montat, exista pardoseala epoxidică pe holuri, gresie-faianță, gleturi, sala de forță e complet gata – toate sunt finalizate.

În astfel de cazuri, deconturile sunt realizate pe etape de lucrări. In mod legal, fiecare factură încasată de FRASINUL ar trebui să prezinte situația de lucrări cerută la plată.

Lucrările suplimentare realizate fictiv :

  • – montaj ecrane perimetrale
  • – montare sistem turnicheți  + softuri.
  • – montare parchet de arțar pe cele 2 terenuri
  •  –  sistem de fixare a ceor 2 tabele
  • – structuri metalice de susținere a echipametelor,
  • – pardoseli epoxidice
  • –  structuri metalice fatada.

Pe combinația cu lucrările suplimentare, FRASINUL a încasat peste 1 MILION de euro +TVA!

În caietul de sarcini figurează montarea pardoselii, lucrare relizată deja de FRASINUL, dar trecută la lucrări suplimentare.

Conform legislației în vigoare, dacă e cazul de lucrări suplimentare, se organizează o licitație ce poate fi câștigat de o altă companie, NU e obligatoriu ca executantul să fie acealași. În cazul de față, nicio altă companie NU s-a băgat peste FRASINUL și astfel compania condusă de Larionesi a licitat “suplimentarele”, de una singură.

Practic, și-a decontat lucrările deja efectuate, printr-un șmen de zile mari, cu implicarea conducerii Companiei Naționale de Investiții.

Compania FRASINUL a executat lucrările în baza primului contract, de aproximativ 27 de milioane de euro, iar Sala Polivalentă a fost inaugurată, dar în același timp se află în derulare un contract pe lucrări suplimentare, deși lucrările au fost realizate DEJA.

Banii pe suplimentare reprezintă un ciubuc extra al celor implicați în acest șmen administrativ.

În  3 ani de șantier, FRASINUL a prins 4 contracte pe Sala Polivalentă! La final, Radu l-a făcut cetățean de onoare al Județului!

1 – execuție lucrări – bani de la Minister, prin Compania Națională de Investiții – 27 MILIOANE de euro

2 – amenajări exterioare – parcări, căi de acces – bani de la Consiliul Județean – 1. 7 MILIOANE de euro

3 – canalizare pluvială în zona Sălii Polivalente – , bani de la Consiliul Județean – 3 MILIOANE de euro. Consiliul Județean a atribuit un contract suplimentar pentru realizarea rețelei de canalizare pluvială în Wonderland. Terenul este instabil și obiectivele din zonă ar putea fi afectate de alunecări ale terenului.

4 – lucrări suplimentare fictive (contract care cuprinde lucrările deja executate: parchet pe ambele suprafețe, gresie și faianță în băi, pardoseală epoxidică, ecrane LED, sistem de turnicheți) – bani de la Minister, prin C.N.I. – 1 MILION de euro.

61.75 milioane de lei a fost valoarea contractului de proiectere + execuție Sală Polivalentă – proiect câștigat de FRASINUL, prin care era obligat să finalizeze lucrarea, cu parchet pe ambele terenuri de joc, sistem de turnicheți, pardoseală epoxidică, gresie-faianță etc, deoarece aceste lucrări au fost cuprinse în caietul de sarcini!

După finalizarea Sălii, în anul 2022, prietenul Larionesi devine cetățean de onoare!

La finalul anului 2022, când Sala Polivalentă a fost finalizată, Radu Moldovan îl recompensează și Traian Larionesi devine cetățean de onoare al Județului!

Ca-n Korea de Nord: angajații FRASINUL, aduși să aplaude baronul!

La prezentarea Sălii Polivalente, compania FRASINUL și-a adus angajații îmbrăcați la fel, alături de un pastor neo-protestant și au făcut parte dintr-un tablou penibil, cu accente comunisto-pocăiești.

Suita PSD-istă și-a dat diplome între ei și s-au lăudat pentru lucrările realizate din bani publici.

Compania FRASINUL e deținută de Traian Larionesi, prosper om de afaceri și activează în industria lemnului, lucrări de drumuri, construcții civile și mai-nou s-a băgat și pe apă-canal pe tronsoanele licitate de Aquabis, din bani europeni.

În cele 3 mandate a lui Radu Moldovan, cifra de afaceri i-a crescut cu 300%. Acesta deține domeniul de vanătoare Ursul Brun (pe care vâna Ceaușescu).

Gurile-rele spun că Larionesi a finanțat vanători exotice pentru Radu Moldovan, dar dincolo de bursa zvonurilor, Larionesi este un important finanțator pentru PSD. Tocmai de aceea, la inaugurarea Sălii Polivalente a primit invitația de a se înscrie în PSD.

Cifra de afaceri FRASINUL :

 –  2012 –  78 de milioane de lei, 218 angajati.

– 2023 – 232 de milioane de lei, 227 angajati .

Compania Națională de Investiții e condusă de „Neclintita” Manuela. Numită politic, șefa de la Compania de Investiții, Manuela Pătrășcoiu, rezistă în funcție de mai bine de 10 ani și 8 premieri.

În cazul combinației de 1 MILION de euro de la Sala Polivalentă, șmenul a fost pe față, deoarece în toate filmările oficiale (din 12 august 2022 ), apăreau suplimentarele licitate 1 lună mai târziu . (21 septembrie 2022).

Aceste șmenuri pe lucrări suplimentare sunt la ordinea zile în județul Bistrița-Năsăud, iar companiile „de casă” ale PSD realizează lucrări fără licitație și ulterior „rezolvă” actele sau încasează bani grei pe lucrări executate anterior!

Citiți și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!