Amenzi de 6.800 de lei și trei dosare penale în Bistrița-Năsăud, în ziua alegerilor

În contextul alegerilor pentru reprezentanții în administrația locală și în Parlamentul European, în județul Bistrița-Năsăud au fost aplicate amenzi în cuantum de 6.800 de lei și au fost întocmite trei dosare penale.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, până la ora 19:00, au fost semnalate 19 incidente sau fapte ilegale în context electoral. Angajații MAI au intervenit operativ în cazul fiecărei sesizări, luând măsurile prevăzute de lege atunci când a fost cazul. Dintre cele 19 incidente sesizate, 11 incidente nu s-au confirmat. În restul cazurilor au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în cuantum de 6.800 de lei. Totodată, au fost întocmite până la ora 19:00, trei dosare penale pentru posibile infracțiuni. Cercetările în dosarele penale întocmite de oamenii legii se efectuează pentru infracțiunile de amenințare, lovire sau alte violențe și fraudarea votului.

De la începerea votării, structurile Ministerului Afacerilor Interne au menținut climatul normal de siguranță și ordine publică și nu au fost înregistrate situații grave care să afecteze procesul electoral.

Până la ora menționată, în cadrul activităților pe linie rutieră au fost oprite în trafic pentru verificări peste 340 de vehicule, fiind aplicate peste 80 de sancțiuni contravenționale. Ca măsuri complementare a fost dispusă reținerea unui permis de conducere și a 3 certificate de înmatriculare.

Pentru orele următoare, efectivele MAI își vor continua misiunea de menținerea a ordinii și siguranței publice, cu precădere în zona secțiilor de votare pentru ca procesul de vot să decurgă fără probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!