Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud a decis: Buletinele de vot pentru candidații la funcția de primar al Bistriței nu vor fi reverificate!

Rezultatele provizorii înregistrate la alegerile locale din 9 iunie pentru funcția de primar al municipiului Bistrița și încărcate pe site-ul Autorității Electorale Permanente au arătat că Gabriel Lazany (PSD) a obținut 15.497 voturi, în vreme ce Ioan Turc (PNL) a obținut 15.489 de voturi, diferența dintre cei doi candidați fiind de doar opt voturi.

După aflarea acestor rezultate, PNL a depus o sesizare la Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Bistrița prin care a contestat rezultatul consemnat la alegerile locale din 9 iunie, pentru funcția de primar al municipiului Bistrița, și a solicitat renumărarea voturilor. PNL invoca, printre altele, și faptul că ar fi existat erori în secțiile de vot în ceea ce privește centralizarea și consemnarea rezultatelor.

După ce a analizat sesizarea PNL, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Bistrița a anunțat că a soluționat-o și a decis, pe de o parte, să respingă contestația. Pe de altă parte, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală Bistrița a hotărât, din oficiu, că va proceda la ”verificarea coincidenței dintre buletinele de vot ce conțin voturile valabil exprimate pentru candidații PSD și PNL la funcția de primar al municipiului Bistrița, primite de la Birourile Electorale ale secțiilor de votare, cu mențiunile din procesele-verbale preluate de la birourile electorale ale secției de votare”.

Hotărârea Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Bistrița poate fi consultată mai jos:

În urma acestei hotărâri a Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Bistrița, PSD a depus o contestație la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud și a solicitat anularea ei.

În cele din urmă, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud a admis contestația PSD și a decis să anuleze în parte decizia Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Bistrița cu privire la reverificarea buletinelor de vot pentru candidații la funcția de primar al Bistriței.

„În ședința din data de 11.06.2024 Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud a hotărât admiterea contestației formulată de către Partidul Social Democrat, a anulat în parte Hotărârea nr. 43/11.06.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 Bistrița, privind reverificarea buletinelor de vot pentru candidații la funcția de primar al municipiului Bistrița”, se arată în decizia Biroului Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud.

Așadar, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 6 Bistrița-Năsăud a decis că buletinele de vot pentru candidații la funcția de primar al Bistriței nu vor fi reverificate.

Hotătârea integrală poate fi consultată mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!