Aici sunt voturile d-voastră! Sacii au fost duși la Judecătorie și sunt păziți de jandarmi! Suspiciuni de FRAUDĂ, dar încă NU se reia numărătoarea: se așteaptă decizia BEC-ului, de la București!

Sacii cu voturile de primar au fost mutate astăzi, sub supravegherea Jandarmeriei. În jurul orelor 16, sacii au fost încărcați de la sediul Primăriei Bistrița și transportați la sediul Judecătoriei Bistrița.

Majoritatea a decis prin vot secret că voturile la primar pe Bistrița, NU se numără!

Lista cu cei din Biroul Electoral Municipal:

  • Președinte – Berari Reghina-Ioana
  • Locțiitor – Orban Cecilia-Irina
  • –  Membru: Milea Bogdan-lonuț, reprezentant PSD
  • –  Membru: Oltean Iulia-Alexandra, reprezentant PNL
  • –  Membru: Danci Sorina-Dora, reprezentant USR
  • – Membru: Turda Ioan-Mihai, reprezentant AUR
  • – Membru: Pap Noemi, reprezentant UDMR (începând cu data de 1mai 2024)
  • – Membru: Pop Andrei-Remus, reprezentant Grupul Parlamentar al Minorităților Naționale  din Camera Deputaților
  • – Membru: Avram Anamaria , reprezentant PMP (începând cu data de 3 mai 2024)
  • – Membru: Chira Luca – Mircea, reprezentant PRO România (începând din 5 iunie 2024)
  • – Membru: Mizgan Titus Liviu, reprezentant Partidul Național Țărănesc Maniu – Mihalache (PNȚMM).

Pe Județ s-a RESPINS RENUMĂRAREA! Se așteaptă decizia BEC-ului!

În ce privește procesul de votare, în această seară, Diana Morar a depus (în numele PNL) o contestație la Biroul Electoral Central și solicită RENUMĂRAREA voturilor.

Pe scurt, despre șmecheria cu voturile ce se NUMĂRĂ, vezi-Doamne! A fost o vrăjeală a Reghinei Berari, ușor de contestat de PSD-iști! Astfel s-a mimat democrația!

Biroul Electoral Municipal a decis respingerea contestației formulate ieri de PNL, prin care se solicita renumărarea TUTUROR voturilor, dar și a unui caz special, respectiv secția nr. 16, unde ar fi existat suspiciuni de fraudare!

Conform legii, contestația PNL a fost supusă la vot secret în BEM și a fost respinsă.

După ce s-a votat respingerea contestației de renumărare, președinta BEM,  Reghina Berari a dispus de una singură, fără temei legal, deschiderea sacilor, din OFICIU (chestiune discutabilă din punct de vedere legal, deoarece ca președinte al BEM nu avea aceste prerogative).

Pe baza deciziei PERSONALE a președintei BEM, de renumărare a voturilor, PSD s-a sesizat și s-a adresat Biroului Electoral Județean, prin depunerea unei contestații! Practic, PSD-iștii au contestat decizia personală a Reghinei Berari (judecător-pensionar și președinte Birou Electoral Municipal). Chestiunea s-a supus la vot în BEJ și a fost respinsă!

Legal, BEJ-ul (format din 15 membri) a supus la vot și a admis contestația PSD.

În concluzie, voturile NU se mai numără! Momentan!

Lista cu cei care s-au pronunțat prin vot secret asupra deciziei Reghinei Berari de renumărare! AU votat scurt, pentru că procedural lucrurile erau clare!

Se-așteaptă lumina de la BEC!

După ce BEJ a postat motivarea pe site-ul oficial, PNL s-a adresat Biroului Electoral Central, instituție care poate decide RENUMĂRAREA voturilor, în special în cazuri unde există suspiciuni de fraudare, cum e pe municipiul Bistrița!

Contestația depusă la BEC va fi analizată zilele viitoare.

Situația pe oraș e incertă! PSD susține că a câștigat alegerile la 8 voturi diferență (0.02%), însă în continuare există suspiciuni de fraudare a procesului electoral!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!