Județul Bistrița-Năsăud va avea un centru pentru reabilitarea și reintegrarea minorilor cu adicții

În județul Bistrița-Năsăud va fi înființat un centru pentru reabilitarea și reintegrarea minorilor cu adicții, anunță președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, potrivit căruia centrul va fi al doilea de acest fel din țară.

Emil Radu Moldovan precizează că, împreună cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a purtat discuții la nivel central, cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, cu privire la înființarea unui astfel de centru în județ, dar și cu privire la sursa de finanțare a unei investiții de acest fel.

În cele din urmă s-a găsit soluția pentru asigurarea finanțării, iar viitorul centru va fi construit cu bani asigurați prin PNRR.

”Urmează realizarea studiului de fezabilitate, apoi construirea centrului care, pe lângă tratarea adicției, va dispune și de spații recreative, terenuri de sport și bazin de înot. Tratăm și reintegrăm! Având în vedere impactul major al consumului de stupefiante și faptul că în țara noastră mai este un singur astfel de centru, la Prahova, nu mai este nici o zi de pierdut! Județul nostru oferă toate condițiile pentru ca acest proiect să devină realitate, iar noi facem tot ce este necesar să fie deschis cât mai curând pacienților. Ne-ați oferit puterea de a face! Facem proiecte utile pentru oameni!”, a transmis Emil Radu Moldovan.

Centrul ce va fi construit în județul Bistrița-Năsăud va fi al doilea de acest fel din țară și va oferi servicii de reabilitare și reintegrare a minorilor cu adicții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!