”Împănatul boului”, obicei tradițional de Rusalii, reconstituit în satul Figa

FOTO: Mihaela Hiticaș

”Împănatul boului” sau ”Înstruțatul boului”, un obicei vechi de sute de ani, va fi reconstituit, duminică, 23 iunie, începând cu ora 14:00, în satul Figa de lângă Beclean, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria orașului Beclean, Consiliul Local Beclean și localnicii din Figa.

”Cu mare drag, noi, tinerii și locuitorii satului Figa vă invităm să ne fiți alături în ziua de Rusalii (23 iunie) la frumosul obicei „Împănatul boului”! Vă așteptăm pe toți, cu mic – cu mare, ca să participați, alături de noi, la o tradiție seculară, pe care ne dorim să o păstrăm, să o promovăm și să o transmitem generațiilor următoare; suntem motivați de dorința de a promova unitatea și valorile naționale care ne reprezintă iar prezența oamenilor într-un număr cât mai mare la acest eveniment va fi mărturia faptul că oamenii iubesc tradițiile și obiceiurile autentice. Vă așteptăm în număr cât mai mare să fiți alături de noi!”, a transmis Marius Pop, unul dintre organizatori.

Programul evenimentului:

Pe lângă Figa, acest obicei vechi de sute de ani se mai păstrează și în alte sate din județul Bistrița-Năsăud, cum sunt și Căianu Mic și Căianu Mare. În aceste localități, ”Împănatul boului” va avea loc luni, 24 iunie, de la ora 12:00, și face parte din programul pregătit de Primăria Căianu Mic cu prilejul Zilelor comunei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!