Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dat amenzi de 7.400 de lei în urma unor controale efectuate în localitățile Florești și Mogoșeni

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au desfășurat, la data de 19 iunie, o acțiune de control pe raza localităților Florești și Mogoșeni, potrivit buletinului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. 

”Controalele polițiștilor au vizat verificarea modului de respectare a prevederilor OUG nr. 55/2002 privind regimul de deținere al câinilor periculoși sau agresivi, Legii 205/2004 privind protecția animalelor, OUG nr. 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân și H.G 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențională ale normelor sanitar veterinare, totodată verificându-se modul de deținere și condițiile de bunăstare a unor efective de animale, deținute fără documente sanitar veterinare”, precizează Poliția. 

La activități au participat, alături de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud și medici din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.  

În cadrul acțiunii au fost controlate 12 gospodării și exploatații, fiind verificate un număr de 68 animale.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 31 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 7.400 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!