VIDEO: Percheziții într-un dosar de înșelăciune. Un bărbat, reținut

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud au pus în aplicare, la data de 20 iunie, șapte mandate de percheziție, la sediile și punctele de lucru ale unor societăți comerciale, dar și locuințele unor persoane din județul Galați și municipiul București.

”Perchezițiile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud și care are ca obiect documentarea şi investigarea ilegalităţilor săvârşite de persoane implicate în comiterea infracțiunii de înșelăciune. Din cercetările efectuate, a reieșit faptul că, la sfârșitul lunii iulie 2023, un bărbat, de 31 de ani, împreună cu soția sa, administrator al unei societăți comerciale, dar și tatăl lui, ar fi indus și menținut în eroare un bărbat din Năsăud. În fapt, cei trei i-ar fi promis bărbatului din Năsăud o casă modulară, tip container, contra sumei de 20.000 de lei, însă, după efectuarea plății, bărbatul din Năsăud nu ar mai fi primit bunul promis. La percheziții, au fost descoperite și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, precum și 20.000 de lei, pentru care s-a instituit măsura sechestrului asigurator”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Pe numele bărbatului de 31 de ani, din județul Galați, a fost pus în executare un mandat de aducere, acesta fiind condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În urma audierilor, bărbatul de 31 de ani a fost reținut, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 21 iunie, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, în vederea documentării cauzei și tragerii la răspundere a persoanelor vinovate.

Suportul de specialitate a fost acordat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și Biroul de Analiză a Informațiilor Bistrița-Năsăud.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, al polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice, criminaliști și luptători ai serviciilor pentru acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – sectoarele 1, 3 și 6.

One comment

  1. Dacă cercetează SICE Bistrița,e clar ,dosar cu propunere de clasare
    Cum e șefu sunt și subalternii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!