Aproape 15 milioane de lei din bani europeni pentru reabilitarea parcului din Sângeorz-Băi și reamenajarea unei zone centrale a orașului

Primăria Sângeorz-Băi anunță că a obținut o finanțare de circa 15 milioane de lei pentru un proiect care vizează regenerarea urbană a unor zone din oraș.

Potrivit unui comunicat de presă al administrației locale din Sângeorz-Băi, este vorba despre proiectul intitulat ”Regenerare urbană în Orașul Sângeorz-Băi”, care cuprinde două obiective importante: reabilitarea parcului din Sângeorz-Băi și restructurarea străzii Republicii în zona adiacentă Școlii Gimnaziale Artemiu Publiu Alexi și Liceului Teoretic Solomon Haliță.

Cele două obiective vor contribui la îmbunătățirea calității spațiilor publice din orașul Sângeorz-Băi prin procesul de regenerare urbană cu rol de consolidare turistică. Ca și intervenții asupra parcului enumerăm: majoritatea acceselor în parc se păstrează, însă prin propunere se ierarhizează, fiind clar diferențiate accesele principale de cele secundare, înlocuirea totală a mobilierului urban existent cu mobilier nou pentru repaus și relaxare, facilitarea accesibilității persoanelor cu dizabilități, renaturalizarea parcului prin plantații masive de arbori și regândirea repartiției funcționale a acestuia, iluminat public nou, reabilita re pavilion din lemn ș.a. Ca și intervenții asupra zonei de centru enumerăm: accesibilitate publică pietonală nelimitată pe toată durata zilei și a nopții, se va asigura accesul facil și neîngrădit pe toate laturile amenajării, excepție face curtea școlii care va fi delimitată pentru siguranța elevilor pe tot parcursul prezenței acestora în incintă, se vor asigura căi de acces sigure și facile pentru toate categoriile de utilizatori, favorizând accesul persoanelor cu dizabilități, spațiul public nou creat adaugă și funcțiunea de scuar public verde și mineral pentru socializare și petrecerea timpului liber a locuitorilor și elevilor, restructurarea curții scolii adaugă noi tipuri de activități pentru elevi și în afara programului școlar și pentru locuitori ș.a”, se arată în comunicatul Primăriei Sângeorz-Băi.

Acest proiect este finanțat prin Programul Regional Nord – Vest 2021-2027 și are o valoare de 14.587.129,80 lei. Contractul de finanțare între Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR) și Orașul Sângeorz-Băi pentru proiect a fost semnat luni, 1 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!