Tânăr bănuit de contrabandă cu țigarete, reținut pentru 24 de ore

Un tânăr bănuit de contrabandă cu țigarete a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii de la Investigarea Criminalității Economice, peste 14.000 de țigarete fiind confiscate, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

”La data de 8 iulie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei ai Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, au depistat, în flagrant delict, un tânăr, de 25 de ani, din Botoșani, cu privire la care aveau indicii că deține și transportă țigarete care nu ar fi avut aplicate timbre sau banderole de marcaj fiscal emise de autoritățile din România. Bărbatul a fost oprit pe Drumul Național 17, în Mureșenii Bârgăului, iar, la controlul autoturismului condus de acesta, polițiștii au descoperit și indisponibilizat 714 pachete țigarete a câte 20 de țigarete fiecare (14.280 de țigarete), ce nu aveau aplicate timbre sau banderole de marcaj fiscal emise de autoritățile din România”, se arată într-un comunicat al Poliției.

Tânărul a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud. În urma audierilor și probatoriului administrat, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 9 iulie, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete, 400 de ţigări de foi de 3 grame, 200 de ţigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kilogram de tutun de fumat, alcool etilic peste 40 de litri, băuturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare peste 300 de litri, băuturi fermentate, altele decât bere şi vinuri, peste 300 de litri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!