Gabriel Lazany: Cred că noul corp al SCJU Bistrița va fi funcțional undeva la sfârșitul trimestrului întâi al anului 2025

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că stadiul lucrărilor la noul pavilion al unității medicale este foarte avansat. Acesta consideră că noua aripă va fi funcțională undeva la sfârșitul trimestrului întâi al anului 2025.

Stadiul de execuție este foarte avansat. Noi suntem în graficul de execuție. Termenele pe care le-am înaintat până acum pentru finalizarea investiției le menținem. Credem că, din punct de vedere fizic, lucrarea la partea de extindere va fi gata a sfârșitul anului 2024 – începutul anului 2025, urmând ca apoi să trecem printr-o perioadă de probe tehnologice și de adaptare. Cred că noul corp va fi funcțional undeva la sfârșitul trimestrului întâi al anului 2025. În momentul de față, se lucrează masiv pe interior, pe terasa superioară se fac lucrările de termoizolații și hidroizolații, după care etapa exterioară aș putea spune că este aproape finalizată. Ulterior, toată concentrarea echipelor va fi pe interior. În momentul de față pe interior sunt făcute structurile pentru compartimentările interioare, mare parte din instalațiile termice, sanitare, de ventilații și se lucrează la instalațiile electrice, urmând ca într-o ultimă etapă să se monteze rigipsul, să se închidă pereții, să se facă finisajele și lucrarea să fie gata”, a spus Gabriel Lazany.

Managerul SCJU Bistrița a vorbit și despre lucrările la corpul principal de clădire al unității medicale și a precizat că și acestea vor fi demarate în scurt timp.

”Pe componenta de eficientizare energetică a clădirii principale a spitalului, pot să spun că nu este vorba doar despre o eficientizare, ci de o modernizare în adevăratul sens al cuvântului, deci spitalul va fi tot la același standard de calitate, atât din punct de vedere hotelier, cât și medical. Pe această componentă am finalizat partea de proiectare și documentația s-a depus la Consiliul Județean. Urmează ca săptămâna viitoare să fie avizat proiectul și probabil undeva la finalul săptămânii viitoare să fie depus la Primăria Bistrița în vederea obținerii autorizației de construire. După această etapă vom fi demarate imediat lucrările. Echipele deja s-au pregătit, și-au făcut organizarea de șantier. Așadar, lucrările vor începe imediat după obținerea autorizației de construire. Termenul de execuție este de 24 de luni. Obligatoriu trebuie să ne încadrăm în termenul prevăzut de PNRR, respectiv 30 iunie 2026. La această dată trebuie să avem absolut toate lucrările închise și decontate. Lucrarea nu este una simplă pentru că se desfășoară cu pacienții în interior pentru că nu putem întrerupe activitatea medicală”, a mai precizat Gabriel Lazany.

Potrivit managerului SCJU Bistrița, lucrările vor începe cu Secția de Pediatrie a spitalului.

”Vreau să profităm de vacanța de vară a copiilor, perioadă în care adresabilitatea în Secția de Pediatrie este mai scăzută. Sper ca în luna septembrie să fie finalizate lucrările pe această secție, chiar dacă nu 100%, măcar într-o porție foarte mare”, a mai spus Gabriel Lazany.

Reamintim că Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița implementează, prin PNRR, un proiect în valoare de circa 100 de milioane de euro. Acest proiect are patru componente: construirea unui nou pavilion medical, reabilitarea energetică a clădirii existente, digitalizarea unității medicale și dotarea cu echipamente și cu aparatură medicală de ultimă generație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!