Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

FOTO: Cornel Ciocan

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a dat publicității prognoza pentru următoarele două săptămâni (intervalul 15 – 28 iulie).

Potrivit meteorologilor, în Transilvania, ”în primele două zile din interval canicula va fi intensă și persistentă, cu medii ale maximelor de 36…38 de grade, apoi se va pondera treptat, astfel că regimul termic diurn va avea valori între 30 și 34 de grade, mediat regional. Temperaturile minime se vor situa, în medie, între 16 și 18 grade până pe 15 iulie, apoi vor coborî ușor spre 14 grade. Fenomene de instabilitate atmosferică, respectiv averse și descărcări electrice vor fi probabile aproape în fiecare după-amiază, dar din 19 iulie acestea vor deveni mai intense și pe areale mai mari”.

La munte, ”vremea se va răci treptat până în data de 20 iulie, astfel că maximele vor varia între 28 și 22 de grade mediat regional, iar minimele vor fi între 16 și 20 de grade. Ulterior, nu vor mai fi variații semnificative, astfel încât regimul termic diurn va fi, în medie, de 20 de grade, iar cel nocturn de 12…14 grade. Se vor semnala averse și descărcări electrice în cursul după-amiezilor pe arii restrânse, dar din data de 18 iulie vor fi în extindere și în intensificare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!