Nouă atenționare cod galben de instabilitate atmosferică pentru județul Bistrița-Năsăud

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o nouă atenționare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru mai multe județe din țară, inclusiv Bistrița-Năsăud, valabilă în intervalul 17 iulie, ora 12:00 – 18 iulie, ora 02:00.

Potrivit meteorologilor, în intervalul menționat, ”în zona de munte, în Banat, Crișana, Maramureș și jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului și vijelii (rafale în general de 55…70 km/h), grindină, descărcări electrice și averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp”.

ANM menționează că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în restul teritoriului, dar pe arii restrânse.

Totodată, pe parcursul zilei de miercuri, 17 iulie, județul Bistrița-Năsăud rămâne sub avertizare cod portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat.

”În Maramureș și local în Crișana, Transilvania și nordul Moldovei, valul de căldură va persista. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza nopți tropicale”, arată ANM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!