O unitate de învățământ din Bistrița-Năsăud primește titlul de ”Școală Europeană”

Ministerul Educației a organizat cea de-a XIX-a ediție a Competiției Naționale “Școală Europeană”, în urma căreia peste 100 de unități de învățământ preuniversitar din țară primesc titlul de ”Școală Europeană”, iar una dintre acestea este din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit Ministerului, această competiție națională încurajează și motivează participarea școlilor din România la programele europene precum Socrates 1997 – 2006, Lifelong Learning 2007 – 2013, Erasmus+ 2014 – 2020 și Erasmus+ 2021 – 2027 și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației.

La cele 19 ediții de până acum ale competiției au participat 2.574 de unități de învățământ din toate județele țării, iar 1.161 dintre acestea au primit certificatul și trofeul ”Școală Europeană”. În urma ediției de anul acesta a competiției s-a decis ca 104 unități de învățământ preuniversitar din țară să primească titlul de ”Școală Europeană”. Una dintre acestea este din Bistrița-Năsăud, respectiv Școala Profesională ”Tiberiu Morariu” Salva.

”Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale. Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” conferă recunoaștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care aceste școli le fac pentru menținerea titlului obținut determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide”, precizează Ministerul Educației.

Lista tuturor școlilor care au primit în 2024 acest titlu este disponibilă AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!