Bistrița se va înfrăți cu orașul Ștefan Vodă din Republica Moldova

Municipiul Bistrița se va înfrăți cu orașul Ștefan Vodă din Republica Moldova, a anunțat miercuri primarul Ioan Turc, în urma unei vizite în zona de sud a Basarabiei.

”Strângerea relațiilor dintre comunitățile românești de pe ambele maluri ale Prutului reprezintă o necesitate, dar și o oportunitate!

Am vizitat orașul Ștefan Vodă, aflat în zona de sud a Basarabiei.

Municipalitatea bistrițeană a depus un proiect cultural care este finanțat prin Secretariatul de Stat pentru Republica Moldova, proiect prin care vor avea loc schimburi culturale între cele două orașe. Valoarea grantului este de 100.000 de lei.

Îi mulțumesc domnului primar Vladislav Cociu, un român autentic, pentru prietenia cu care m-a primit. Ștefan Vodă este un oraș dinamic, cu o zonă economică liberă, de aceea îi invit pe antreprenorii locali să evalueze posibilitatea de a investi în Basarabia. De asemenea, la Ștefan Vodă există proiecte edilitare importante, dar și o viață culturală remarcabilă.

Am convenit cu domnul primar să inițiem procedura pentru înfrățirea celor două orașe.

Le mulțumesc gazdelor pentru ospitalitate, dorindu-le sănătate, succese și țării noastre bine!”, a transmis primarul Ioan Turc.

Municipiul Bistrița mai este înfrățit cu încă două orașe din Republica Moldova – Soroca și Ungheni, acordurile de înfrățire fiind încheiate la data de 1 decembrie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!