Aproape 14 milioane de lei, prin programul ”Anghel Saligny”, pentru comunele Telciu și Nușeni

La Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației au fost semnate, miercuri, 23 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”, două dintre acestea vizând unități administrativ-teritoriale din județul Bistrița-Năsăud.

Potrivit Ministerului, contractele semnate miercuri vizează modernizarea infrastructurii rutiere, dar și înființarea sau modernizarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă, a rețelelor de canalizare menajeră și a sistemelor de distribuție a gazelor naturale.

Am semnat astăzi o serie de contracte cu reprezentanții autorităților locale, în vederea îmbunătățirii condițiilor de viață ale cetățenilor din comunitățile pe care le gestionează. Accesul la servicii publice de calitate este o condiție esențială a unei societăți dezvoltate, care trebuie să răspundă nevoilor de bază ale oamenilor, indiferent de județul în care se află, astfel încât diferențele socio-economice de la nivel regional să se diminueze semnificativ”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

În ceea ce privește județul Bistrița-Năsăud, au obținut finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” comunele Telciu și Nușeni.

Telciu beneficiază de o finanțare de peste 11,4 milioane lei pentru amenajarea de trotuare și sisteme de colectare a apelor pluviale în comună, iar Nușeni primește o finanțare de circa 2,3 milioane de lei pentru racordarea rețelei de canalizare menajeră a comunei la rețeaua orașului Beclean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!