Amenzi de 25.000 de lei, aplicate de polițiștii locali comercianților care au vândut minorilor produse cu conținut de tutun

În primele 6 luni ale anului 2024, Poliția Locală Bistrița a aplicat amenzi în valoare de 25.000 lei pentru comercializarea produselor cu conținut de tutun tinerilor ce nu au împlinit vârsta de 18 ani, precum și pentru comercializarea prin automate de produse care conțin tutun.

Potrivit unei informări a Poliției Locale Bistrița, în acest an au intrat în vigoare două acte normative care completează Legea 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, respectiv Legea 64/27.03.2024 și Legea 233/19.07.2024.

Actele normative prevăd că vânzarea către minori a produselor din tutun, a dispozitivelor electronice pentru încălzirea tutunului și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, a (pouch-urilor) pliculețelor cu nicotină pentru uz oral și a produselor destinate inhalării fără ardere din înlocuitori de tutun, indiferent dacă conțin sau nu nicotină, este interzisă, iar comercianții de produse cu conținut de tutun, înlocuitori de tutun și alcool au obligația de a solicita consultarea actelor de identitate ale consumatorilor.

Astfel, Poliția Locală Bistrița a efectuat verificări pentru a vedea în ce măsură comercianții de astfel de produse respectă noile reglementări în vigoare. În primele șase luni ale anului 2024, polițiștii de la Compartimentul Control Comercial au făcut o serie de controale și au depistat nereguli pe care le-au sancționat cu amenzi în valoare totală de 2.500 de lei. Sancțiunile au fost aplicate pentru comercializarea produselor cu conținut de tutun tinerilor ce nu au împlinit vârsta de 18 ani, precum și pentru comercializarea acestor produse prin intermediul unor automate.

Polițiștii locali vor continua verificările de acest fel pe tot parcursul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!