Bebeluș aflat în situație de risc, plasat de urgență în grija unui asistent maternal

Un bebeluș aflat în situație de risc a fost luat de la părinți și plasat de urgență în grija unui asistent maternal, informează Poliția Locală Bistrița, instituție care menționează că mama copilului a fost prinsă de polițiștii locali în timp ce cerșea cu sugarul în brațe pentru a sensibiliza trecătorii.

Potrivit Poliției Locale Bistrița, femeia a fost depistată, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Piața Centrală din municipiu, iar când a fost întrebată de vârsta sugarului, aceasta nu a putut oferi informații exacte referitoare la data nașterii.

”Mama și copilul fost conduși la sediul Poliției Locale unde a fost identificată ca fiind R.P.L, căsătorită, cunoscută ca o persoană fără adăpost, fără venituri stabile și care practică cerșetoria. S-a solicitat sprijinul reprezentanților Direcției de Asistență Socială și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, care s-au prezentat la sediul Poliției Locale.

Conform informațiilor furnizate de inspectorii DAS, femeia mai are încă 5 copii, toți instituționalizați.

Aceasta, împreuna cu soțul, au deținut o locuință socială în cartierul Viișoara, în urmă cu aproximativ 3 ani, dar au fost evacuați pentru deteriorarea imobilului, neplata facturilor și a numeroaselor sesizări pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, a liniștii publice și violenței domestice.

De atunci, au locuit pe străzi și în diferite imobile fără forme legale, refuzând sistematic posibilitatea cazării în Centrul de Noapte pentru Persoane fără Adăpost, motivând că nu se pot conforma regulilor Centrului.

Părinții sugarului sunt tineri apți de muncă și au fost sprijiniți de Direcția de Asistență Socială Bistrița în identificarea unor locuri de muncă, pe care însă nu au reușit să le păstreze decât pe perioade scurte deoarece ambii sunt consumatori cronici de alcool, pe fondul căruia devin agresivi verbal și fizic.

Luând în considerare principiul interesului superior al copilului ce prevalează în toate demersurile şi deciziile care privesc copiii, întreprinse de autoritățile publice, s-a concluzionat că sugarul se află într-o situație de risc și se impune, în regim de urgență, plasamentul la un asistent maternal profesionist”, a transmis Poliția Locală Bistrița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!