Primăria Bistrița solicită finanțare de peste 5 milioane de euro pentru realizarea unui parc de specializare inteligentă

Primăria Bistrița solicită finanțare europeană prin Programul Regional Nord-Vest pentru un proiect care vizează realizarea unui parc de specializare inteligentă în oraș, mai exact în cartierul Viișoara.

Potrivit primarului în funcție al municipiului Bistrița, Ioan Turc, proiectul a fost deja depus în vedere obținerii de finanțare din fonduri europene, investiția fiind estimată la 25.579.779,34 lei.

Parcul de specializare inteligentă ”Bistrița IndustriaNova Hub” se va realiza pe un teren de 40.142 mp aflat în imediata apropiere a cartierului de blocuri sociale din Viișoara, în care există infrastructura necesară pentru racordarea la rețelele edilitare.

””Bistrița IndustriaNova Hub” își propune să devină un centru de inovare multidisciplinar, care să sprijine dezvoltarea de soluții tehnologice avansate în multiple domenii, un nucleu de competitivitate și creștere economică pentru firmele mici și mijlocii. Astfel ar putea fi atrase o varietate de companii și instituții de cercetare, facilitând colaborarea interdisciplinară și accelerarea inovării în regiunea de Nord-Vest a României”, a explicat Ioan Turc.

Prin proiect se vor realiza urmatoarele funcțiuni principale:

  • Parc fotovoltaic pentru producere de energie electrică pe o suprafață de 1.489,15 mp, cu o putere instalată de 194,65 kW;
  • Parc mini turbine eoliene pentru producere de energie electrică pe o suprafață de 1.063,05 mp cu o putere instalată de 20 kW;
  • Drumuri de acces cu trotuare pe care se vor amplasa și rețelele edilitare pe o suprafață de 5.244,68 mp și un nr. de 112 parcări;
  • Sistem de iluminat inteligent;
  • Parcelarea terenului de tip modular pentru 5 subzone de business cu suprafață totală de 24.478,52 mp.
  • Rezervă de incendiu care va deservi întreg parcul propus pe o suprafată de 1.822,95 mp pe care se va amplasa casa de pompe și rezervor apă.

Parcul de specializare inteligentă va include și o clădire pentru incubare – Incubator de afaceri IndustriaNova Hub, cu suprafața construită de 968 mp și suprafața desfășurată de 1.392 mp, pentru care Primăria Bistrița urmează să depună un proiect pe o altă axă de finanțare cu bani europeni.

One comment

  1. Daca se vor angaja iarasi pilosii din partide lipitorii de afise, curve si amante, tot felul de impostori specialistii lui peste de peste noapte cu diplome xeroxate nu am facut nimic decat doar stricam banii degeaba. Si mai mult ca sigur asa vor de urge lucrurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!