Undă verde de la Mediu pentru construirea unui centru de radioterapie la Bistrița

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Bistrița-Năsăud a dat undă verde pentru un proiect care prevede construirea unui centru de radioterapie pe strada Alba Iulia din municipiul Bistrița.

Centrul va fi realizat pe un teren pe care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud l-a concesionat, pentru o perioadă de 49 de ani, companiei MedEuropa din Brașov.

Potrivit deciziei APM Bistrița-Năsăud, proiectul are ca obiectiv construirea unui imobil cu regim de înălțime P+2E, care va avea funcțiunea de servicii medicale.

În unitatea medicală se va organiza un centru de radioterapie dotat cu două acceleratoare de particule de generație actuală, cu o zonă de spitalizare de zi cu cinci paturi și ambulatoriu în specialitatea radioterapie, oncologie. Alături de acesta, va funcționa o secție de imagistică medicală, cu zona pentru scintigrafie la parter, respectiv computer tomograf, RMN, Camera Rx, Camera DEXA si Camera MAMMOMAT la etajul 1. Unitatea medicală își va desfășura activitatea de asistenţă medicală în regim ambulatoriu și spitalizare de zi, respectiv cu o durată de internare de cel mult 12 ore, nefiind necesară asigurarea de spații de dormit peste noapte. Unitatea medicală va fi dotată cu echipamente specifice, în vederea tratării pacienților oncologici din municipiul Bistrița și vecinătăți, respectiv urmează să fie instalate: un scintigraf, două echipamente de radioterapie, un computer tomograf, un echipament RX, un echipament RMN, un mamograf, un echipament DEXA și funcțiunile necesare bunei practici medicale”, se arată în decizia APM Bistrița-Năsăud de emitere a acordului de mediu pentru acest proiect, care prevede și amenajarea unei parcări cu 17 locuri, cu acces direct din strada Alba Iulia.

Potrivit memoriului de prezentare depus la APM Bistrița-Năsăud, valoarea investiției este de circa 4,7 milioane lei, iar perioada de implementare propusă este de circa 36 de luni de la data începerii lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!