FOTO/VIDEO: Două râuri de munte din Bistrița-Năsăud, populate cu puieţi de păstrăv indigen

Două râuri de munte din Bistrița-Năsăud au fost populate cu puieţi de păstrăv indigen proveniți dintr-o crescătorie a Direcției Silvice, informează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

50 de kilograme de puieți de păstrăv indigen (circa 1.000 de bucăți) au ajuns în râurile Rebra şi Someşul Mare Superior. Puieții provin din Păstrăvăria Fiad, administrată de Direcţia Silvică Bistriţa-Năsăud”, a precizat Romsilva.

La acţiune au participat şi reprezentanţi ai Ocolului Silvic Bistriţa, Păstrăvăriei Fiad şi Asociaţiei Fly Fishing Bistriţa.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva repopulează anual râurile de munte cu peste 500.000 de puieți de păstrăv indigen provenit din păstrăvăriile proprii.

Romsilva administrează resursele acvatice vii dintr-o impresionantă rețea hidrografică, formată din 6.400 kilometri de ape curgătoare de munte și 4.700 hectare de lacuri de munte.

One comment

  1. Super tare, Super fain…numai să fie lăsați în pace, să nu fie distruși de către braconieri…! Dacă mai faceți câte-o acțiune de populare cu puieți de păstrăvi in râuri, faceți în secret, nu vă lăudați la lume..lumea este rea..! 👍👍👍👍👍🙋

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!