Iluminat public cu becuri LED și panouri fotovoltaice pe încă 16 străzi din Bistrița

Pe încă 16 străzi din Bistrița a fost pus în funcțiune iluminatul public cu becuri LED și panouri fotovoltaice, anunță primarul în funcție al municipiului, Ioan Turc.

Discutăm despre 150 de astfel de corpuri. Este o soluție rapidă și mai ieftină decât cea clasică pentru rezolvarea problemei iluminatului public stradal pe străzile pe care această facilitate încă nu există. Am încredere că în perioada următoare această modalitate de rezolvare a problemei va fi utilizată pentru străzile rămase fără iluminat public nocturn. Așa cum se vede, becurile funcționează bine, corpurile funcționează bine, mai ales în perioada de vară când acumulatorii se încarcă și intensitatea iluminatului este una foarte bună. O specificație a acestor corpuri de iluminat este că ele pot fi alimentate și cu energie electrică, prin fir, ceea ce din punctul meu de vedere reprezintă o soluție ideală. Atâta timp cât bateria are energie stocată, funcționează pe baterie. În perioada de iarnă, când ne putem aștepta ca bateria să se încarce mai puțin, sistemul trece automat pe energie alimentată prin fir”, a precizat primarul Ioan Turc.

Edilul a subliniat că, fiind vorba despre energie verde, costurile sunt reduse.

Costurile se rezumă doar la achiziția corpurilor de iluminat. Ele nu sunt scumpe în raport cu soluția clasică. Odată montate, întreținerea este deosebit de ieftină, iar energia, fiind verde, are costuri zero”, a adăugat Ioan Turc.

Primarul Bistriței mai menționează că, în paralel cu această modalitate, municipalitatea va continua să rezolve problema iluminatului nocturn și prin metoda clasică, prin lucrări de investiții, așa cum în curând se va întâmpla pe străzile Compozitorilor, Bela Bartok, George Enescu și celelalte străzi din această zonă a orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!