VIDEO: Avansează lucrările la viitoarea creșă din cartierul Subcetate

Avansează vizibil lucrările la viitoarea creșă din cartierul Subcetate, anunță primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc.

Această creşă din Subcetate este prima construită după 1990, este prima creşă nouă. Lucrările au avansat foarte bine, s-au desfăşurat foarte bine. Se cuvine să felicităm constructorul pentru modul în care a lucrat. În momentul de față se lucrează la compartimentările interioare, la instalațiile interioare, la tâmplărie, se hidroizolează planșeul. Nu va mai dura foarte mult până când această creșă va deveni operațională”, a spus primarul Ioan Turc care a efectuat o vizită pe șantierul acestei investiții.

Potrivit edilului, construirea unei creşe noi într-un cartier cu foarte multe familii tinere, așa cum este carierul Subcetate, reprezintă un gest administrativ cât se poate de firesc.

”Traficul foarte mare dimineaţa obligă administraţia la identificarea de soluții pentru autonomizarea cartierelor. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă construirea de școli, de creșe, de grădinițe, de magazine, de facilități pentru petrecerea timpului liber, astfel încât oamenii să poată să aibă acces la facilităţi minimale la ei în cartier. (…) După ce porțile noii creșe se vor deschide, copilașii vor avea o creșă modernă aproape de casă, stresul părinților dimineața va fi mult mai mic, iar pe strada Subcetate și pe strada Tărpiului vom avea în trafic mai puține mașini, în fiecare dimineață și în fiecare după-amiază. Aceasta este soluția!”, a mai spus Ioan Turc.

Noua creșă va avea 40 de locuri, copiii urmând să fie împărțiți în 4 grupe. Clădirea va dispune de săli de joacă, dormitoare, bucătărie și spălătorie proprie, sală pentru festivități, cabinet medical, spații administrative și loc de joacă în aer liber.

Investiția se ridică la peste 12 milioane lei și este derulată de Primăria Bistrița, prin Ministerul Dezvoltării și CNI, cu bani din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!