Acțiuni în trafic la Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi. Au fost aplicate numeroase sancțiuni

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii din Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi au organizat o serie de acțiuni în trafic, cu scopul de a îi depista pe cei care conduc pe drumurile publice fără a respecta normele rutiere.

La Bistrița, polițiștii au acționat, în noaptea de 11 spre 12 octombrie, în intervalul orar 22.00-01.00, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român Bistrița-Năsăud.

Activitățile de control au vizat depistarea conducătorilor auto care nu respectă legislația rutieră și pun în pericol siguranța traficului rutier. Polițiștii au urmărit depistarea celor care conduc autovehicule sub influența alcoolului sau a altor substanțe, care conduc autovehicule a căror stare tehnică nu corespunde normelor legale sau care participă la întreceri neautorizate. În acest sens, au fost oprite și verificate de către reprezentanții RAR Bistrița-Năsăud 40 de autovehicule, iar conducătorii acestora au fost testați de polițiști cu aparatele din dotare.

Pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 9.755 de lei, iar ca măsuri complementare au fost retrase 6 certificate de înmatriculare și a fost reținut un permis pentru conducere agresivă.

La Beclean, acțiunile s-au desfășurat în intervalul 12 – 13 octombrie și au vizat prevenirea și combaterea traficului și consumului de substanțe interzise, precum și pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub
influența alcoolului sau a altor substanțe. În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat, în flagrant delict, o infracțiune la regimul rutier, sens în care a fost întocmit dosar penal. Vizat de comiterea faptei este un bărbat de 62 de ani din Beclean care a condus un autovehicul prin orașul Beclean, deși consumase alcool. Rezultatul în urma testării etilotest a fost 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

În cadrul acțiunii organizate, au fost oprite pentru verificări 80 de autovehicule, iar 30 dintre conducătorii auto verificați au fost testați cu aparatele din dotarea polițiștilor. Au fost constatate și aplicate 26 de sancțiuni la regimul rutier, în cuantum de 10.890 de lei, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și reținute 3 permise de conducere.

La Năsăud, acțiunea s-a desfășurat la data de 13 octombrie, în intervalul orar 16.00- 20.00, când polițiștii din cadrul Poliției Orașului Năsăud, Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au acționat pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, au fost legitimate 56 de persoane, au fost oprite și verificate 47 de autovehicule și au fost testați cu aparatele din dotare 38 de conducători auto. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 29 de sancțiuni, în valoare totală de 15.015 lei, au fost reținute 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru consum de alcool. Au mai fost retrase 3 certificate de înmatriculare și a fost constatată, în flagrant
delict, o infracțiune.

Vizat de comiterea infracțiunii este un bărbat de 67 de ani din Bistrița, oprit pentru control de polițiștii Compartimentului Rutier Năsăud, pe Drumul Național 17C, în Dumitra. Rezultatul testării etilotest a fost 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.

La Sângeorz-Băi, au fost organizate, în noaptea de 12 spre 13 octombrie, acțiuni pentru prevenirea infracțiunilor cu violență și a accidentelor rutiere, produse pe fondul consumului de alcool sau a altor substanțe. Astfel, intervalul orar 23.00-03.00, polițiștii au legitimat peste 40 de persoane, au oprit pentru verificări 38 de autovehicule și au efectuat 16 testări cu aparatele din dotare. Pentru neregulile constatate, au aplicat 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 4.000 de lei și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!