O femeie fără adăpost a aprins deșeuri, pentru a se încălzi, la marginea unei străzi din Bistrița. A intervenit Poliția Locală

Temperaturile scăzute din ultimele nopți au făcut ca persoanele fără adăpost să recurgă la diferite modalități pentru a se încălzi. Spre exemplu, joi dimineața, o persoană fără adăpost care se afla pe strada Libertății din municipiul Bistrița a aprins deșeuri pe spațiul verde de pe marginea drumului.

La fața locului a intervenit un echipaj al Poliției Locale Bistrița. Polițiștii, folosind stingătorul din dotarea autospecialei, au reușit să stingă focul și să evite ca flăcările să se extindă.

Ulterior, polițiștii s-au oferit să transporte persoana fără adăpost către un centru de asistență socială unde să beneficieze de cazare și o masa caldă, însă aceasta a refuzat orice fel de ajutor.

Poliția Locală precizează că situațiile de acest fel sunt frecvente în această perioadă, dar avertizează că nu în toate situațiile se poate interveni.

Dreptul la liberă circulație și dreptul la respectarea vieții private sunt garantate atât prin Constituția României cât și prin Convenția europeană a Drepturilor Omului. Din aceste motive, trebuie să înțelegem că persoanele fără adăpost au libertatea de a circula oriunde doresc, iar polițiștii locali intervin doar pentru menținerea ordinii și liniștii publice și solicită sprijinul asistenților sociali atunci când oamenii străzii acceptă să fie ajutați”, precizează Poliția Locală Bistrița.

FOTO: Poliția Locală Bistrița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!