Două accidente rutiere produse pe fondul consumului de alcool

Polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud avertizează zilnic conducătorii auto să nu se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolile. ”NU vă urcați la volan dacă ați consumat alcool! Pe lângă faptul că puneți în pericol atât siguranța dumneavoastră cât și a celorlalți participanți la trafic, dacă aveți o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, riscați închisoarea de la 1 la 5 ani” precizează oamenii legii.

Cu toate acestea, unii șoferi dau dovadă de inconștiență și ignoră cu desăvârșire aceste atenționări, provocând accidente rutiere, unele soldate chiar cu victime sau chiar decese. Ultimul accident soldat cu moartea unui om și  provocat recent de un tânăr băut s-a produs la începutul acestei luni pe DN 17, în localitatea Coldău.

Numai ieri, alți doi șoferi băuți au provocat noi accidente rutiere.

Un bărbat, de 30 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism prin localitate, a pierdut controlul acestuia, intrând în coliziune cu un alt autoturism, parcat pe partea stângă a sensului sau de deplasare. În urma coliziunii a rezultat avarierea autoturismelor. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Șoferul vinovat de producerea accidentului s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului” se arată într-un comunicat al IPJ B-N.

De asemenea, ”azi-noapte, un alt șofer de 35 ani, din Dumitra, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității Liviu Rebreanu, a pierdut controlul acesteia, a părăsit partea carosabilă și a distrus poarta de acces a unui imobil. Și acest conducător auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind și în acest caz pozitiv” se mai arată în același comunicat. Și acestui șofer i-a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

error: Content is protected !!