Luna trecută, trei persoane au fost trimise în judecată pentru infracțiuni de tentativă de omor

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud informează că, în luna octombrie, au fost finalizate cercetările în trei dosare privind persoane cercetate pentru săvârșirea unor infracțiuni de omor, acestea fiind acum trimise în judecată.

Într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud se arată că a fost trimis în judecată ”Sbârcea Florin (minor – arestat preventiv) – pentru comiterea unor infracţiuni de tentativă la omor, violare de domiciliu şi ameninţare, constând în faptul că în data de 28.08.2017, pe fondul unui conflict cu persoana vătămată B.N.D., i-a aplicat lovituri cu un obiect dur (lopată), cauzându-i leziuni corporale vindecabile în termen de 65-70 zile, cu punerea în primejdie a vieţii. La data de 25.08.2017, a pătruns fără drept în curtea persoanelor vătămate T.M. şi T.D.A., mascat cu o haină pe care o avea pe cap, după care, având asupra sa un obiect înţepător (furcă), le-a amenintat pe acestea cu moartea. La data de 28.08.2017, având asupra sa un obiect tăietor (ţapină), a poferat din nou, ameninţări cu moartea, la adresa persoanei vătămate T.D.A”.

De asemenea, o altă persoană aflată în stare de arest preventiv a fost trimisă în judecată: ”Epure Leonida (arestat preventiv) – pentru comiterea unei tentative la infracţiunea de omor, constând în faptul că în data de 17.08.2017, aflându-se pe un teren agricol, i-a aplicat lovituri cu un obiect dur (bâtă), persoanei vătămate M.T.(82 ani), cauzându-i leziuni corporale vindecabile în termen de 45-50 zile, cu punerea în primejdie a vieţii”. 

Cea de-a treia persoană trimisă în judecată este ”Ursz Ionuț (arestat preventiv) pentru comiterea unor infracţiuni de omor, tentativă la omor, tâlhărie calificată, tentativă la tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, constând în faptul că în data de 22.06.2017, a pătruns la locuinta victimei R.M.(85 ani), cu scopul de a sustrage bunuri, cauzându-i lovituri cu pumnii şi picioarele, care au determinat decesul acesteia. A fost surprins de victima T.L.(75 ani), căreia i-a aplicat lovituri cu un obiect tăietor(cutit) si cu pumnii, cauzându-i leziuni corporale vindecabile în termen de 15-16 zile de îngrijiri medicale, cu aceiaşi ocazie sustrăgându-i cerceii și un inel de aur. Apoi, a deposedat prin violenţă, pe persoana vatamată C.M.N., de autoturismul-taxi cu care a fost transportat de la locul faptei, precum şi de suma de 200 lei şi un telefon mobil. Pe traseu, a lipsit de libertate pe aceiași persoană vătămată, iar după sustragerea autoturismului, l-a condus pe drumurile publice deşi nu poseda permis de conducere auto” se mai arată în comunicat. Acest caz s-a petrecut pe raza localității Livezile, tânărul trimis acum în judecată pentru faptele sale. 

error: Content is protected !!