Duminică, de la ora 18:00, în Piața Petru Rareș se anunță un nou protest

Un nou protest se anunță la Bistrița în acest final de săptămână. Cu toate că și săptămâna trecută a  fost organizată o astfel de acțiune la care au luat parte câțiva zeci de bistrițeni, duminică, 12 noiembrie, cei care vor să își exprime punctele de vedere vor putea participa la un nou protest în Piața Petru Rareș.

Duminică, de la ora 18:00, ne întâlnim în Piaţa Petru Rareș din Bistrița. Cerem de urgenţă Parlamentului respingerea în bloc a proiectului de modificare a Legilor Justiţiei! Considerăm ca aceste modificări sunt de natură să afecteze grav independenţa justiţiei şi echilibrul puterilor în stat şi servesc doar interesele unui grup restrâns de indivizi inculpaţi sau condamnaţi penal ajunşi întâmplător în poziţii publice. O justiţie liberă este coloana unui stat de drept iar noi, romanii, alegem categoric să trăim doar într-o astfel de ţară. Pentru actuala clasa politică: NU aveţi nici o şansă să ne distrageţi atenţia! Apărarea independenţei justiţiei este prioritatea nr. 1 a societăţii civile, garanţia noastră ca toate abuzurile comise de cei aflaţi acum în funcţii publice şi pe poziţii de putere vor fi traşi la răspundere în viitor pentru furtul din sănătate, infrastructura, educaţie şi a banilor furaţi pe fata de la toţi romanii prin intermediul legilor fiscale. Suntem cu ochii pe voi şi o să apărăm şi democraţia şi integritatea justiţiei până la capăt!” se precizează într-o postare pe pagina de socializare Facebook.

Printre nemulțumirile pentru care bistrițenii sunt chemați în stradă se numără:

  • Revoluţia fiscală a fost publicat OUG de modificare a Codului Fiscal în Monitorul Oficial.
    Putem bloca ALDE-PSD să pună în practică acest lucru ieșind în stradă, în număr cât mai mare.
  • Naționalizarea Pilonului ÎI de pensii. Au scăzut contribuția de la 5.1 la 3.7% iar asta înseamnă, potrivit experţilor, că tu vei avea o pensie cu 20% mai mică. Adică, o cincime din pensia ta dispare.
  • Scăderea salariilor, dacă patronul nu va mări salariul brut (e o vulnerabilizare a angajatului). Modificările sunt făcute cu mai puțin de 2 luni înainte, deși, legea spune clar că NU ai voie să faci modificări ale codului fiscal, cu mai puțin de 6 luni înainte, pentru a avea o predicție financiară.

Ieșirea în stradă este soluția cea mai bună pentru a opri aceste modificări propuse de un guvern iresponsabil și incapabil. Ce fac ei este un atentat la democrație. Duminică ne strângem în piață, pentru a spune că ne-am săturat, a venit momentul să plecați” mai arată inițiatorii.

Câteva din efectele IMEDIATE ale modificării Codului Fiscal:
– Piaţa a reacționat, euro sare de 4.7 lei.
– Prețul combusbilului a crescut considerabil, iar efectul o să se resimtă în toate domeniile, prețul produselor finite va crește.

”Guvernarea trebuie să urmărească bunăstarea cetățenilor, NU interesele proprii. Este responsabilitatea noastră, este viitorul nostru în joc, tine de fiecare dintre noi, este necesar să luăm atitudine şi să nu le mai permitem să își bată joc” au concluzionat pe Facebook inițiatorii protestului.

Rămâne de văzut câți bistrițeni se vor alătura de această dată protestelor, pentru că săptămâna trecută doar cateva zeci de persoane au ales să participe la acțiunile de protest.

error: Content is protected !!