FOTO: Pompierii voluntari au fost chemaţi să dea jos ţurţurii de gheață de pe marginea acoperișului unui imobil din zona centrală

Gerul din ultimele zile i-a făcut pe unii proprietari de imobile din zona centrală a orașului să apeleze la pompieri pentru a înlătura sloiurile de gheaţă formate pe marginea acoperişurilor, încercând în acest fel să evite producerea unor evenimente nedorite.

Țurțurii de gheață pot reprezenta un real pericol pentru trecători, astfel că pompierii voluntari au intervenit pentru a da jos țurțurii formați la fațada unui imobil din zona centrală, mai exact de pe strada George Coșbuc.

Voluntarii noștri au intervenit în zona centrală a Bistriței pentru a înlătura țurțurii formați pe marginea acoperișurilor unor case” au precizat reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița.

Potrivit Poliției Locale Bistrița, solicitări de acest fel vin de obicei prin intermediul Telefonului Cetățeanului (0800 0800 33), iar de acolo intervenția este direcționată către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița.

Ovidiu Gabrian – șef serviciu în cadrul Poliției Locale Bistrița, a declarat pentru Ziar de Bistrița că în mod normal, proprietarii imobilelor au obligația de a îndepărta țurțurii, însă există cazuri în care fie aceștia au vârste înaintate, fie țurțurii se află la înălțimi mari și atunci se apelează la intervenție specializată.

Deocamdată intervenția de pe strada George Coșbuc din Bistrița a fost un caz izolat, însă, șeful SVSU Bistrița, Irinel Rad spune că în anii trecuți au existat mult mai multe misiuni de acest fel ale pompierilor voluntari.

FOTO: SVSU Bistrița

error: Content is protected !!