FOTO: Coliziune între un camion și un autobuz cu 20 de pasageri, la Viișoara

În această seară, un accident rutier care a blocat total traficul s-a produs pe DN 17, în Viișoara.

Din primele informații, este vorba despre o coliziune între un autotren și un autobuz. Mai multe echipaje de prim ajutor s-au deplasat în zona producerii accidentului.

Primele informații arată că în autobuz erau aproximativ 20 de persoane, dintre care, după o primă evaluare, două au nevoie de îngrijiri medicale” a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Cu toate că în autobuz se aflau pasageri, toți au reușit să iasă singuri din autovehicul. ”Nicio persoană nu este încarcerată” a mai completat Marius Rus.

De asemenea, la locul accidentului s-au deplasat și polițiștii rutieri, care vor stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului rutier. Momentan, din cauza accidentului traficul pe DN 17, în Viișoara este blocat.

ACTUALIZARE

Accidentul s-a produs după ce șoferul autobuzului nu ar fi păstrat o distanță de siguranță în mers și astfel, nu a mai apucat să frâneze intrând în coliziune cu un camion care încerca să intre în curtea unei societăți comerciale.

În total, după evaluarea medicilor, patru persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru investigații suplimentare. Starea acestora este stabilă și leziunile nu le pun viața în pericol.

Traficul auto în zona accidentului a fost parțial deblocat, se circula alternativ, pe un singur sens.

ACTUALIZARE 2

„La locul indicat au fost mobilizate două echipaje de descarcerare, două echipaje SMURD, respectiv trei ambulante de la Serviciul Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud. Echipajele de interventie au găsit 19 persoane implicate în accident ( 1+17 în autobuz, respectiv conducătorul auto al tirului), iesite din autovehicule, conțtiente, cooperante. Cinci dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar patru au fost transportate la UPU SMURD Bistriţa pentru investigaţii medicale suplimetare, prezentau leziuni ușoare care nu le pun viaţa în pericol. Pompierii militari au balizat zona, au asigurat măsurile API (deconectare borne de la acumutor) și au verificat toate persoanele implicate în accident în sprijinul echipajelor medicale” a precizat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

error: Content is protected !!