FOTO: De ziua lor, copiii s-au întâlnit cu personajele preferate din desenele animate: Minnie și Mickey Mouse

Veselie, distracţie, zâmbete, surprize colorate, bucuria de a descoperi şi de a învăţa lucruri noi. Toate acestea au fost ingredientele principale ale unui eveniment dedicat copiilor, pentru a marca astfel ziua de 1 iunie, cunoscută drept  Ziua Internațională a Copilului.

Mămici, tătici, bunici și copilași și-au întâlnire, astăzi, în parcarea magazinului Selgros pentru a sărbători așa cum se cuvine această zi.

Vedetele acțiunii au fost mascotele Minnie și Mickey Mouse, copiii așteptând minute în șir la coadă pentru a se fotografia alături de personajele preferate din desene animate.

De asemenea, cei prezenți la acțiunea organizată în parcarea magazinului Selgros au avut parte de multă distracție și voie bună.

Cei mici au avut ocazia să realizeze desene pe asfalt, creta colorată fiind din partea casei. Nu au lipsit nici picturile pe față, micile jocuri ale copilăriei și nici cadourile și surprizele însoțite de baloane colorate.

Timp de câteva ore, distracția a fost cuvântul care a caracterizat atmosfera din parcarea magazinului Selgros, cei mai încântați de eveniment fiind, evident, copiii.

Ziua internaţională a ocrotirii copilului este sărbătorită în România şi în alte aproximativ 50 de ţări, la data de 1 iunie. De asemenea, o zi dedicată copilului este celebrată la date diferite în peste 100 de state.

La data de 16 noiembrie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea legii prin care este modificat Codul muncii prin declararea zilei de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, ca sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Astfel, în 2017, pentru prima dată, ziua de 1 Iunie a fost zi nelucrătoare.

error: Content is protected !!