Se deschide Aventura Park, parcul din Complexul Wonderland. ”Vă așteptăm la distracție, natură și aventură!”

Inaugurăm Parcul de aventură «COCOȘ» și vă așteptăm vineri de la 12:00 în Wonderland, de unde vom urca cu telescaunul într-un loc de activitate sportivă și de divertisment în aer liber, în singurul parc de acest gen din județ unde vă punem la dispoziție un echipament specific de alpinism pentru a vă plimba în voie prin parc pe cele 13 ateliere de dificultate diferită să fiți cât mai aproape de natură și să vă intensificați adrenalina, pentru că ne ajută și decorul” anunță reprezentanții Primăriei Bistrița, pe pagina de Facebook dedicată pârtiei de schi.

Nu trebuie să aveți nimic la voi, decât curaj și spirit de aventură, iar noi ne ocupăm de siguranța voastră. Traseele vă vor suprinde prin diversitate mai ales că avem si două panouri de escaladă, unul de dificultate medie și unul pentru avansați cât și trei tiroliene de diferite lungimi în funcție de căt vă ține curajul pe fiecare! În plus, trebuie să știți că și pentru micii aventuroși am conceput un traseu special pentru ei. Mai avem și un „tratament” destinat cicliștilor, care pot urca impreuna cu bicicleta lor, pentru ca avem suporti destinati acestora! Echipa noastră va instrui participanții asupra modului de folosire a echipamentului și îi vom asista pe participanți pe toată durata traseului. Nu ezitați să fiți alături de gașca noastră fericită, în care noi, instructorii, suntem alături de voi”, mai precizează municipalitatea. 

Parcul de aventură este situat pe vârful dealului Cocoș, unde se poate ajunge ușor cu telescaunul, iar minutele necesare parcurgerii distanței de la bază la vârf cu telescaunul oferă turiștilor șansa de a admira un peisaj extraordinar.

Ferit de razele arzătoare ale soarelui datorită coronamentului bogat al copacilor, parcul de aventură este alcătuit din 13 platforme care fac legătura între cele 11 ateliere complexe specifice acestui tip de sport, suspendate pe copaci, două ateliere la sol petru copii până la 6 ani, trei tiroliene în lungime totală de 140 de metri și două panouri de escaladă cu grade diferite de dificultate. Acestea pot fi parcurse prin traversare sau cățărare, folosind cele 20 de echipamente individuale de autoasigurare pentru parcurgerea parcului, dar și cele două echipamente de asigurare traseu escaladă, inclusiv corzi dinamice.

Parcurgerea ansamblului de ateliere sportive în aer liber, tiroliene și panouri de cățărare, va oferi participanților nu numai prilejul de a-și petrece plăcut timpul liber, ci și de a-și dezvolta spiritul de echipă și îndemânarea de a parcurge trasee la înălțime.
Valoarea de achiziție și montaj a acestor dotări și echipamente este de 109.813, 20 lei, inclusiv TVA. Aventura Park face parte din complexul de aventură „Cocoș” ce va mai include, în scurt timp: două piste de cicliști, de tip familial, ușor; o pistă de downhill; alpin coaster; sky lift la baza pârtiei.
Tarifele sunt stabilite astfel:
– tur complet cu telescaunul (urcare și coborâre): 15 lei/persoană/tur; taxă pentru copii, elevi, studenți: 10 lei/persoană/tur;
– urcare cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă: 15 lei/persoană/urcare; taxă pentru copii, elevi, studenți: 10 lei/persoană/urcare;
– urcare cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă: 50 lei/persoană/5 urcări; taxă pentru copii, elevi, studenți: 40 lei/persoană/5 urcări;
– urcare cu telescaunul, transport bicicletă, coborâre pe bicicletă (inclus acces 2 ore Aventura Park): 70 lei/persoană/zi; taxă pentru copii, elevi, studenți: 50 lei/persoană/zi;
– acces Aventura Park + urcare cu telescaunul: 30 lei/persoană/2 ore; taxă pentru copii, elevi, studenți: 20 lei/persoană/2 ore.
error: Content is protected !!