Licitație de 1 milion de euro din bani europeni! După chix-ul cu parcul de aventură, Primăria Bistrița face un NOU parc în Wonderland!

Primăria Bistrița a demarat licitația pentru amenajarea unui parc în zona Wonderland! Lucrările sunt estimate la 1 MILION de euro!

Proiectul prevede:

• amenajarea parcului prin modelarea terenului, inclusiv plantarea de arbori și arbuști și crearea de zone cu vegetație specifice orașelor înfrățite cu Bistrița;
• realizarea de alei pietonale și velo, cu obligaţia ca suprafaţa cumulată a acestor obiective, inclusiv dotările cu mobilier urban să nu depăşească 10% din suprafaţa totală a spaţiului verde;
• limitele amenajate vor fi delimitate prin gard de plasă dublat de gard viu;
• crearea de facilități pentru recreere (montare aparate fitness pentru adulți);
• instalare sisteme de supraveghere video a spațiilor amenajate prin proiect;
• sistem de iluminat;
• echipamente ușoare realizate din lemn;
• toalete ecologice performante;
• amfiteatru realizat prin terasarea terenului;
• amplasarea unor bazine subterane pentru colectarea apei din pârâu.

Licitația se va desfășura în 21 ianuarie 2019.

Executie lucrari inclusiv servicii de proiectare pentru obiectivul de investiţii ”Amenajare parc in cadrul complexului sportiv si de agrement Unirea-Wonderland” Valoarea totala estimata este de 4.297.843,15 lei, fara TVA, din care:

-executie lucrari: 4.169.503,36 lei fara TVA;

-proiectare +asistenta tehnica: 128.339,79 lei fara TVA.

Proiectul se desfășoară din bani europeni!

Muzeu al Satului, Sala Polivalentă și Aqualand – promisiuni FĂRĂ finanțare!

În 2018, Primăria Bistrița a amenajat un parc de aventură înn Wonderland, care a costat 100.000 de lei! Proiectul a fost un fiasco al administrației locale, care încă NU a reușit să creeze o zonă de atracție pe perioada verii! Amenajarea așa-zisului parc de aventură a costat 100.000 de lei!

De asemenea, în Wonderland se intenționează amenajarea unui Muzeu al Satului! De asemenea, Primăria Bistrița a cedat către Consiliul Județean o suprafață de teren pentru amenajarea unei Săli Polivalente, proiect pentru care NU există finanțare!

Pentru zona respectivă, deocamdată NU există rețele de utilități, iar căile de acces NU sunt amenajate corespunzător! Primăria Bistrița NU reușește să sincronizeze aceste investiții și deocamdată singura realizare o reprezintă pârtia de schi, construită cu bani din bancă și prost-administrată!

One comment

  1. Balan Marius -ecologist PV

    Un proiect si o lucrare bine venita. Asta asteptam si asta sustinem !Cat mai multe parcuri si spatii verzi !

error: Content is protected !!