CNAIR: ”Se fac toate eforturile necesare pentru a menţine circulaţia în condiţii de siguranţă în Pasul Tihuta!”

În Pasul Tihuţa, pe DN 17, judeţul Bistriţa – Năsăud (km 80 – km 116), Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj a acţionat în ultimele 24 de ore cu 12 autoutilaje şi a răspândit 51 tone de material antiderapant.

Autoutilajele Secției de Drumuri Naționale Bistriţa au folosit inclusiv 11 tone de clorură de calciu, pentru a putea menţine carosabilul practicabil o perioadă mai îndelungată, în condiţiile în care în Pasul Tihuţa continuă să ningă abundent. Reamintim că duminică seara, trei maşini de mare tonaj au derapat din cauza zăpezii, pe DN 17, în Pasul Tihuţa, drumarii fiind nevoiți să intervină cu utilaje pentru a remorca aututotrenurile și a le repune pe carosabil.

”Menţionăm că acest sector de drum are o configuraţie dificilă, cu pante cu înclinaţie mare şi curbe strânse, ceea ce face dificilă abordarea lui şi în condiţii meteorologice favorabile” precizează reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, într-un comunicat de presă.

CNAIR face apel, din nou, la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

https://www.facebook.com/cnadnr/videos/451278702075581/

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/ 264.33.33; 021/ 9360, 0800.800.301 şi pot accesa pe prima pagină în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale, dar şi pagina de FB https: / /www.facebook.com/cnadnr/ si de TWITTER, @CNADNR.