FOTO: Un bărbat din Telciu s-a urcat la volanul unei camionete după ce a consumat alcool și a provocat un accident rutier

 

În ziua în care credincioșii ortodocși sărbătoresc Floriile, o femeie a ajuns la spital cu multiple fracturi după ce a fost victima unui accident rutier produs pe raza localității Telciu.

Șoferul unei camionete a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-a oprit  într-un copac de pe marginea drumului. Șoferul, un bărbat de 63 de ani din localitatea Telciu, s-a urcat băut la volan.

În urma impactului, o femeie, pasageră în camionetă, a rămas încarcerată între fiarele contorsionate ale autovehiculului, pompierii militari fiind nevoți să intervină pentru a o elibera și a îi acorda primul ajutor.

Echipajul de descarcerare de la Năsăud a extras o victimă încarcerată din autoturism – femeie, aproximativ 50 de ani, care prezenta suspiciune de fracturi la membrele inferioare, escoriații, însă este conștientă și cooperantă. A fost predată unui echipaj SAJ, pentru ca în final să fie preluată de echipajul de terapie intensivă mobila SMURD, în vederea transportării la spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus.

La fața locului au intervenit și polițiștii care au efectuat cercetări, stabilind că șoferul a consumat alcool înainte de a se urca la volan.

La ieșire din localitatea Telciu, un bărbat de 63 de ani, din localitate, care conducea un autoturism pe direcția de mers spre Coșbuc a pierdut controlul, a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu un autoturism care era parcat și un copac de pe marginea drumului. În urma accidentului o pasageră a fost rănită. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de peste 0,70mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii de la rutieră din Năsăud vor întocmi dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

FOTO: ISU B-N, IPJ B-N