Ioan Turc e OK cu testarea de CORONAVIRUS! A fost băgat în față la analize!

ziar de bistrita ioan turc

Președintele PNL Bistrița Năsăud se află în carantină la domiciliu. Ioan Turc s-a autoizolat după o întâlnire la București la care au participat ma mulți liberali care ar fi intrat în contact direct cu senatorul Vergil Chițac (testat pozitiv.)

Ioan Turc e OK și testarea la CORONAVIRUS a fost negativă! Prefectul Stelian Dolha s-a fâstâcit la întrebarea: de ce a fost băgat Ioan Turc în față, la analize!

 

Prefectul a explicat că, în prezent, există timpi mari de așteptare până când sosesc rezultatele probelor, asta pentru că la laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca există un singur de aparat care deservește toată Regiunea Nord-Vest.

Analizele de laborator sunt realizate la Cluj, iar sistemul este supra-aglomerat. Dolha a precizat că zilnic sunt 500 de solicitări, iar laboratorul poate procesa doar 70 de testări pe zi. La un calcul simplu, sunt 470 de noi solicitări de analize pe zi, dacă se păstrează frecvența din ultimele zile.

ioan turc

Laboratorul din Cluj poate procesa 70 de analize pe zi! Problema e că sunt 500 de cereri pe zi!

Conform informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, în județul nostru sunt la această oră 95 persoane în carantină și 99 persoane în izolare la domiciliu. Tuturor persoanelor carantinate le-au fost recoltate probe pentru a fi testate.

De la ultima raportare făcută publică, în ceea ce privește rezultatele probelor recoltate din Bistrița-Năsăud, nu s-au mai primit rezultate”, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Rămâne întrebarea: de ce a beneficiat Ioan Turc de tratament preferențial și a primit resultatele în termen-record, în cndițiile în care NU este demmitar!

La această oră, județul Bistrița – Năsăud are aproximativ 100 de analize în așteptare, iar persoanele aflate în carantină.

error: Content is protected !!