Denis Dobraniș, bronz la Campionatul European de Go pentru Juniori U21

O nouă performanță pentru bistrițeanul Denis Dobraniș! La Campionatul European de Go Juniori 2024, competiție organizată în perioada 21 – 23 martie, în Hamburg, Germania, acesta a obținut medalia de bronz.

Denis, medalie de bronz la Campionatele Europene de Go pentru Juniori U21 în Hamburg, Germania, după trei zile de competiție pline de neprevăzut și multă emoție. Cu 5 victorii din 6 meciuri, Denis s-a clasat la egalitate de puncte cu primii doi clasați, iar clasamentul s-a stabilit luând în calcul criteriile adiacente. România rămâne în continuare în elita europeană a Go-ului. Cu siguranță, Denis va avea grijă de asta”, a transmis Rodica Dobraniș, mama tânărului.

Potrivit Federației Române de Go, România a avut la acest campionat una dintre cele mai mari delegații, formată din 17 jucători.

După trei zile intense de joc, echipa României a obținut următoarele performanțe:

  • U21: Denis Dobraniș de la ACS Atsumi ocupă locul 3, având același număr de victorii cu primii doi clasați. O greșeală în prima rundă l-a costat titlul!
  • U18: Robert Grosu de la ACS Hikaru se clasează pe locul 4, cu un număr de victorii egal cu cele de pe locurile 2, 3 și 4.
  • U18: Ștefan Rotăriță (CSM Dorna) se clasează pe locul 8.
  • Alessia Sarafolean și Mihaela Ispirescu de la ACS Hikaru primesc un premiu SPECIAL pentru 5 victorii din 6.
  • Albert Bruckner și Gruia Țăranu, ambii de la CSM Dorna, câștigă 4 meciuri din 6.
  • Matei Șincari de la CSM Dorna, Petru Șerbănuță și Gheorghe Sofia de la Hikaru, obțin 3 victorii din 6 partide.

Competiția nu a fost deloc una ușoară, fiecare jucător a dat tot ce a avut mai bun; se spune că experiența acumulată în cadrul unui concurs atât de intens poate stimula un progres semnificativ. Astfel, fiecare participant iese învingător, înzestrat cu lecții prețioase și cu o voință întărită de a excela. Felicitări tuturor sportivilor români pentru rezultate! Ne-ați făcut mândri!”, a transmis Federația Română de Go.

Go, un joc străvechi de strategie şi tactică, originar din China, are o istorie bogată de peste 4.000 de ani şi este considerat cel mai vechi joc din lume. Cu peste 46 de milioane de jucători la nivel mondial şi 75 de federaţii sportive naţionale, este unul dintre cele mai populare şi respectate jocuri de logică şi inteligenţă, având o popularitate deosebită în Asia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *